Vlado Bauer dijelom nagrade Grada Požege darivao tamburu učeniku Leonu Grgiću

Autor: D.M.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Požege Vlado Bauer prilikom dobivanja nagrade najavio je kupovinu brača Leonu Grgiću, učeniku četvrte godine požeške Glazbene škole i to iz novčanog dijela ovog visokog priznanja. Obećano je ovih dana i ostvario.Naime,Vlado Bauer je posjetio Grgićeve u njihovom domu u Njemačkoj ulici u Požegi, te donio brač ručne izrade na kojem bi poželjeli svirati i vrhunski glazbenici. Instrument kao i kofer za njega je izrađen u majstorskoj radionici Vinka Kovačevića iz Novih Mihaljevaca.

Mali osnovac Leon nije krio zadovoljstvo dobivenim poklonom koji je znatno većih glazbenih mogućnosti od instrumenta Glazbene škole na kojem je do sada vježbao. Učenik je profesora Valentina Petranovića, a mogli smo ga do sada vidjeti na nastupima Malog tamburaškog orkestra Glazbene škole. Kako sam ističe novi brač će mu biti još veći poticaj za vježbu i napredovanje u sviranju i školovanju. Na poklon će ga podsjećati i ugravirana pločica na tamburi s imenom donatora obitelji Bauer i majstora Kovačevića.

Na dobivenom poklonu uz Leona su zahvalili mama Katarina, tata Goran i sestra Leona, koja je također učenica šeste godine Glazbene škole i to na bisernici.

Požežani Vladu znaju kao  uspješnog obrtnika, ali je diljem Hrvatske poznatiji kao jedini vinski kardinal u našoj zemlji. Trenutno je i vinski kum požeške Udruge voćara, vinogradara i vinara „Stjepan Koydl“ čiji je jedan od osnivača. Znan je i kao vrstan pjevač pjesama u kojima dolazi do izražaja izuzetna boja njegovog baritona. Vlado je duže vremena u mirovini, a prošle godine je prodao vinograd i klijet na Velikom kamenu iznad Požege. Do pojave opakog virusa bio je vrlo aktivan pomažući kolegama vinogradarima u rezidbi vinograda, obilaskom i kontrolom podruma članova Udruge kao vinski kum. Uključen je i u rad požeške Udruge slabovidnih čiji je član. Sada je poput svih nas u izolaciji što dosta teško podnosi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88