Vladimiru Brkiću spomenica za 60 godina vatrogastva, a trojici priznanje Vatrogasni veteran (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – 159 članova i 49 pripadnika mladeži i podmlatka broji danas Dobrovoljno  vatrogasno društvo Jakšić koje je na 109.  izvještajnoj skupštini prihvatilo sva izvješća. Tajnik Ivan Baša u izvješću o radu Upravnog odbora ističe osposobljavanje za zvanja u vatrogastvu, humanitarnu aktivnost za socijalnu samoposlugu u Vukovaru, organizaciju općinskog i županijskog natjecanja, te nabavu dijela opreme, a najavio je dogradnju Vatrogasnog doma sa tornjem i spremištem za koju je pripremljen dio dokumentacije.

Kruno Koler, zapovjednik DVD-a Jakšić

Zapovjednik Kruno Koler je dodao da su u prošloj godini 36 operativnih i 4 izvršna člana imala 37 intervencija od kojih su 27 tehničke naravi, te 10 požara, a dali su 123 radna sata. Imali su više radnih akcija i vježbi, a muška ekipa se plasirala na Državno vatrogasno natjecanje u Puli.

Stjepan Marković, predsjednik DVD-a Jakšić

Predsjednik DVD Jakšić Stjepan Marković dao je informaciju o procjeni učinkovitosti financijskog poslovanja u skladu sa novim propisima, a dodijeljena su brojna priznanja i diplome za zvanja u vatrogastvu.

Vladimir Brkić primio je spomenicu za 60 godina rada u vatrogastvu, a priznanja Vatrogasni veteran dobili su Josip Hudi,Vilko Kir i Josip Murar. Nadalje spomenice za 30 godina u vatrogastvu uručene su Josipu Boboku,  Zdenku Kovačiću,Josipu Muraru, Slavku Muraru i Krešimir Petkoviću, brončane vatrogasne plamenice dobili su Krunoslav Glavaš,Mario Kovačić i Domagoj Kir,te brončane medalje Željko Banaj i Krunoslav Pečur.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Nastojimo pratiti vaš rad i davati potpore u granicama mogućnosti, slijedi nam zajednički rad na dogradnji objekata – poručio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević pohvalivši rad vatrogasaca koji se uključuju u sve događaje svoje sredine. Skup su još pozdravili Slavko Marinac, načelnik požeškog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Požege Šima Miletić i Josip Svoboda, zapovjednik DVD Kaptol.

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

Da dragovoljnost treba zadržati i podržavati što ova županija čini jer je iako površinski i stanovništvom mala po vatrogastvu u vrhu naše države iskazao je predstavnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović.

-Iz godine u godinu vidljivi su pomaci u radu ovog društva, koje kao središnje u jakšićkoj općini ima najviše zvanja sa specijalnostima što potvrđuje vaš rad na osposobljavanju i usavršavanju- istakao je u pozdravnoj riječi predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: