Više tisuća planinara, Kutjevčana i njihovih gostiju proslavilo Martinje u prijestolnici graševine /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Martinje se na jedinstven način slavi u Kutjevu prijestolnici graševine gdje se mošt prvo blagoslovi, a nakon toga na tradicionalan način u nazočnosti uzoritog vinskog kardinala pretvara u vino.

Unatoč lošijem vremenu i ove se godine okupio veliki broj planinara koji su prije središnje manifestacije koračali planinarskim stazama Krndije i drugih brdovitih predjela iznad Kutjeva nakon čega su se okupili zajedno s drugim brojnim gostima kako bi sudjelovali na tradicionalnoj ceremoniji.

Iz središta Kutjeva u povorci su se gosti i uzvanici uz konjanike i zaprege na kojima je bilo mlado vino zaputili prema mjesnoj župnoj crkvi ispred koje je tamošnji župnik blagoslovio vino uz kratki molitveni zaziv. Nakon toga je na središnjoj pozornici na već tradicionalan način izabran ovogodišnji kum, u osobi Ivice Nikolića, a uzoriti vinski kardinal Vlado Bauer uz svoje pomoćnike pretvarao mošt u vino.

Uz bogat zabavan program na kojem su nastupili prvo mladi tamburaši De Gotho, a nakon toga Bisernica i Posegana bilo je pravo veselje uz pjesmu i ples. Sve je to bilo popraćeno bogatom gastro ponudom za što su se pobrinuli vrijedni organizatori.

Svima nazočnima zahvalili su se na dolasku i pozdravne riječi uputili domaćini i organizatori Nada Razumović, predsjednica HPD-a Vidim, Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva i Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika.

Foto: D. Krstanović

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek