Više od stotinu umirovljenika izvelo trideset pjesama /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vi ste u ovoj životnoj dobi aktivni, da se družite i susrećete kroz pjesmu, te da prepoznajete svoj zajednički interes u hobiju koji volite. Ove dane koji su pred vama nemojte se pasivizirati nego se bavite  vama prirodnim aktivnostima, a izabrali ste pjesmu oko koje se okupljate veseli i nasmijani- istakao je Vesdran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti otvarajući tradicionalne Susrete glazbenih skupina umirovljenika ove županije kojima je bila domaćin Matica umirovljenika grada Kutjeva, suorganizator takva udruga na županijskoj razini, te pokrovitelj županija, a potporu je dao grad Kutjevo

Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije

Ivan Ronta,  predsjednik Matice umirovljenika(MU) županije pozdravio je sudionike i goste, a obratio se i gradonačelnik  Kutjeva Josip Budimir.

-Kutjevo nema prostorne uvjete za ovakav događaj, a činjenica da se on održava u Požegi potvrđuje zajedništvo gradova i općina naše županije jer jedinstveni i zajednički možemo postići više – istakao je Josip Budimir.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Nastupili su pjevački zborovi MU Kutjevo (voditelj Ljerka Šestan), MU Vetovo (Irenka Begović), MU Pleternica (Ana Vinković), MU Čaglin (Mara Šimić), MU Brestovac-Orljava (Vladimir Grgić), MU Pakrac-Lipik ( Ljerka Milinčević), MU Kaptol (Josip Prajz), MU Požega (Eva Vrbanić), MU Jakšić (Ivanka Pečur) i MU Velika (Konrad Katić).

Gotovo 400 posjetitelja i izvođača najtoplije su primili nastup veličkih umirovljenika koji su imali i četveročlani svirački sastav, a izveli su tri svoje pjesme autora Konrada Katića koje su objavili na svoja dva albuma. Istakli su se i Vetovci koji su otpjevali prastaru pjesmu „Šic, šic Micika“, te su nagrađeni toplim pljeskom.

Nakon nastupa Ivan Ronta uručio je zahvalnice sudionicima i pokroviteljima, a druženje je nastavljeno da kasnih sati uz duo Kings pod vodstvom Branka Polića.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: