Više od 500 Hercegovaca sa svojim prijateljima, uglednicima i generalima na 23. „Hercegovačkom silu“ uz dosta gange i vesele pjesme /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Hercegovačka zavičajna zajednica „Herceg Stjepan“ po 23. puta je organizirala svoju godišnju priredbu „Hercegovačko silo“,a uz više od 500 zemljaka nazočili su članovi Hrvatskog generalskog zbora među kojima su bili Miljenko Galić, Zvonko Peternel, Zvonko Sesar, Ljubo Česić Rojs i drugi, zatim saborski zastupnici Božo Petrov i Pero Ćosić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici Požege i Kutjeva Darko Puljašić i Josip Budimir, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Zdenko Antunović, načelnici ovdašnjih općina i zamjenici, te mnogi drugi.

-Svi zajedno se trudimo da Slavonija bude bolja i da u njoj lijepo živimo, hvala za vaš doprinos, a mi ćemo se potruditi da domovina ide naprijed na zadovoljstvo svih nas – istakao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Predsjednik udruge „Herceg Stjepan“ Vlado Boban izrazio je zahvalnost na dobrom odazivu, te sponzorima na potpori organizaciji ove velike priredbe.

-Ovdje su na okupu prijatelji kulture i tradicije, pripadnici roda ponosnoga. Korijene ne treba zaboraviti, a  vi i nadalje pronosite tradiciju i običaje svoga kraja- kazao je pozdravljajući Hercegovce i brojne goste požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Tijekom večeri u požeškoj dvorani „Sara“ ponuđeni su specijaliteti starog kraja  sir iz mišine,uštipci,pršut i janjetina, priređena je tombola sa niz vrijednih nagrada, a bila je i degustacija vina požeškog kraja koja su proizveli vinari porijeklom iz Hercegovine. Bilo je i ogleda u drevnoj igri zvanoj šijavica,a ganga i vesele pjesme su do kasnih sati odjekivali dvoranom.

Molitvu je prije večeri vodio kaptolački župnik Mario Rašić, nastupili su članovi folklorne skupine Tihaljina, te glazbeni sastav Dinaridi iz Tomislavgrada uz koje je pjevao poznati pjevač toga kraja Zoran Begić Zoka predstavivši se sa nizom pjesama sa svojih pet albuma.

Foto: D. Mirković [FGAL id=255327]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića