Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Više od 200 umirovljenika u Požeškoj županiji i nadalje radi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema objavljenim najnovijim podacima na kraju rujna gotovo 24 tisuće umirovljenika u našoj zemlji, kao korisnici starosne ili prijevremene starosne mirovine rade do polovine punog radnog vremena. Od toga broja 8190 osoba su žene, a 15.759 muškarci.

Riječ je naravno o radno angažiranim umirovljenicima, a takvih 213 živi na području Požeško-slavonske županije. Među njima je 153 muškaraca i 60 žena. Taj broj se u ovoj županiji svakoga mjeseca uglavnom kreće više od 180. Primjetno je da se broj muških povećava, a žena smanjuje.

Požeško-slvionska županija po tim pokazateljima je na začelju naše države, a  manje ima samo Ličko-senjska županija 189, dok su nešto iznad požeške brojke Virovitičko-podravska županija sa 234 umirovljenika koji rade , te Koprivničko-križevačka sa 307.

Najviše ih radi u gradu Zagrebu gotovo i to više od 6,8 tisuća osoba, a dalje slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 2624, Primorsko-goranska županija sa 2455, te Istarska županija sa 1993 radno angažiranih umirovljenika. Tradicionalno su na začelju ovih podataka županije istočne Hrvatske.

Foto: IlustracijaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.