Više od 11 milijuna kuna uložit će se u prvu fazu izgradnje nove zgrade Hitne pomoći u Požegi: “Želimo podići kvalitetu zdravstvenih usluga našim sugrađanima”

Autor: D.K.

Zavod za hitnu medicinu Požeško slavonske županije u završnoj fazi je pripreme izgradnje nove zgrade Hitne medicine u Požegi. Vrijednost izgradnje objekta je oko 11 milijuna kuna uvećano za PDV, a predviđeni početak radova je u proljeće 2022.godine. Riječ je o zgradi tlocrtna površina je 550 četvornih metara u prizemlju, te isto toliko na katu.

Antonija Jozić, požeško-slavonska-županica

-Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije u Požegi trenutno je smješten u centru grada, u zgradi Doma zdravlja. Pripremljena je projektna dokumentacija, ishođena građevinska dozvola i trenutno je u tijeku postupak odabira izvođača radova – istakla nam je požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Dodala je da će se zgrada zavoda izgraditi uz Opću županijsku bolnicu Požega, na dijelu prostora starog parkirališta požeške bolnice.

-Trenutno imamo osigurana sredstva za prvu roh-bau fazu, odnosno izgradnju zgrade do krova. Vjerujem i nadam se da ćemo preostala sredstva uspjeti osigurati kroz fondove ili naša ministarstva – zaključila je županica Jozić dodajući da se izgradnjom zgrade znatno podiže kvaliteta zdravstvenih usluga našim sugrađanima, a Hitna medicinska služba će brže izlaziti na teren.

U prizemlju su predviđene garaže za radna vozila kako bi tijekom zimskih mjeseci kretali na intervencije iz zatvorenog grijanog prostora i na taj način produžili radni vijek vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu.

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

-Na katu će biti smještena uprava, a gotovo polovina kata je predviđena za edukacijski prostor za što imamo ishođene potrebne suglasnosti gdje će se moći educirati kako vlastiti kadrovu iz područja hitne medicine, isto tako i vanjske zaposlenike, te osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći kao što su škole, privatne tvrtke, polaznici auto škola, vatrogasci i drugi – kazao nam je Fabijan Barišić, ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Uz navedeni prostor je i dvorana sa 50 sjedećih mjesta za video edukacije. Na prvom katu su prostori za medicinsku opremu i za odmor djelatnika. Zgrada će biti nisko energetska sa znatnom uštedom energije i osigurava sve što je hitnoj službi potrebno u smislu infrastrukture na europskoj razini.  

Izgradnjom zgrade Zavod za hitnu medicinu podiže razinu zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji na višu razinu, prometna povezanost je znatno bolja, blizina Opće županijske bolnice Požega će skratiti vrijeme intervencija, funkcionalna povezanost sa bolničkom ustanovom će doprinijeti boljom zdravstvenom skrbi za građane, a zdravstveni djelatnici je imati bolje radne uvjete, te time i podići kvalitetu svoga rada.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot