Više nema duga od čak 22 milijuna kuna – skinute hipoteke s općinske zgrade, groblja, križeva…

Autor: V.M.

Vlado-Boban-Small-300x203VELIKA – Općina Velika uspješno se riješila duga od čak 22 milijuna kuna! Po tome ne samo da je jedinstvena u našoj Županiji, nego može biti primjer mnogima u Hrvatskoj. Oni bolje upućeni sjetit će se da je riječ o dugu koji je ‘nabila’ bivša općinska vlast a sve se to zbivalo prije 2006.godine. Tada se mjesta načelnika prihvatio ‘početnik’ u političkom životu Vlado Boban zbog čega su mnogi sumnjičavo vrtili glavom. – Uspjeli smo to svi zajednički riješiti velikom štednjom i odgovornim radom a bez dodatnog zaduživanja. Nije bilo lako tim više što smo u tih devet godina, za razliku od drugih jedinica lokalne samouprave, imali četvore izbore od kojih su oni 2006. i 2008. bili izvanredni. To je za nas bila dodatna ‘kočnica’ jer se na izbore potrošilo milijun kuna. Inače, kada je o dugu riječ, znamo da se 7 milijuna kuna odnosilo na sportsku dvoranu a onih 15 milijuna ne znamo gdje su. U tijeku je nekoliko postupaka na Županijskom sudu pa će se valjda i to saznati. Nama je bitno da smo skinuli hipoteku s općinske zgrade, s groblja, križeva… – kazao je načelnik.

Nažalost, dodao je načelnik Boban, sad kada se situacija u općinskom proračunu stabilizirala, pojavili su se novi problemi zbog novih zakonskih odredbi aktualne hrvatske Vlade. Ionako mali izvorni općinski proračun od jedva 5,2 milijuna kuna, dodatno je smanjen. – Odluke Vlade pogodile su i nas i Brestovac jer smo prije bili područja od posebne državne skrbi. Sad nas još ‘kači’ i povrat poreza…i da ne nabrajam što nam sve ‘nose’ novi zakoni, uglavnom – sada ćemo imati proračun od svega 3,2 milijuna kuna. S time treba osigurati plaće za 6 djelatnika u općini, 5 u vrtiću..u planu nam je i osnivanje knjižnice…trebaju i sredstva za sufinanciranje projekata koje smo pripremili..Uglavnom, pred nama je novi posao da se dokažemo i opravdamo opstanak općine – zaključio je V. Boban.

O svemu ovome, kao i planiranim projektima na veličkom području, bit će riječi na obilježavanju Dana općine ovog petka.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot