Požega.eu

Više od 3,5 milijuna kuna općinama u Požeštini, gradovima Kutjevu i Pleternici te Požeško-slavonskoj županiji za sufinanciranje projekata u 2017. godini

PRIJE 7 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Više od 3,5 milijuna kuna općinama u Požeštini, gradovima Kutjevu i Pleternici te Požeško-slavonskoj županiji za sufinanciranje projekata u 2017. godini Požega.eu | Više od 3,5 milijuna kuna općinama u Požeštini, gradovima Kutjevu i Pleternici te Požeško-slavonskoj županiji za sufinanciranje projekata u 2017. godini

PRIJE 7 GODINA
D.K.ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2017. godini nastavlja poticati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su stekle status potpomognutog područja.

Kroz taj program odobreno je, gradovima i općinama u Požeštini i Požeško-slavonskoj županiji 2,7 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture s ciljem razvoja tih područja.

Tako je općini Jakšić odobreno 316 tisuća kuna za adaptaciju mjesnog doma Bertelovci, Općini Čaglin 400 tisuća kuna za uređenje dječjeg vrtića, općini Brestovac za adaptaciju društvenog doma u Vilić selu, općini Velika za izgradnju Društvenog doma radovanci dok je općini Kaptol odobreno 400 tisuća kuna za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci.

Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 400 tisuća kuna za ulaganje u infrastrukturu osnovnih škola kojima je ona osnivač čime bi se trebao podići standard u onim školama u kojima su infrastrukturni radovi neophodni.

Gradu Kutjevu, na radost mještana Kule odobreno je 500 tisuća kuna za sanaciju tamošnjeg Društvenog doma koji već dugi niz godina vapi za dovršetkom izgradnje, a gradu Pleternici je odobreno 750 tisuća kuna za Zelenu zonu za djecu i mlade - FAZA 2.

 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.