Više od 300 motociklista kroz Požegu u karavani za Vukovar /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P.

POŽEGA – Desetu godinu za redom pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” moto karavana koju čine motociklisti i više o 300 motora iz cijele Hrvatske sinoć je stigla u Požegu. Na svom tradicionalnom putovanju koje je počelo u Smokvici na Korčuli, preko Prevlake do Vukovara, jubilarni put odat će počast žrtvama grada heroja u Domovinskom ratu.

S domaćinima, moto klubom Independent i požeškim gradonačelnikom Darkom Puljašićem sudionici karavane na Trgu 123. brigade zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima.

-Čast i zadovoljstvo je pozdraviti u ime grada Požege i svih sugrađana desetu jubilarnu karavanu koja kao živi simbol sjećanja ide od Prevlake prema Vukovaru, uistinu tu je cijela Hrvatska. Posebna je to žrtva ovih hrabrih ljudi jer vrijeme i uvjeti na cesti nisu naklonjeni takvom pothvatu, stoga čestitam svim sudionicima karavane i vidimo se u subotu u Vukovaru – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Deseta karavana u popudbini ima još snažnije emocije no prethodnih godina, kaže Đani Radovanović iz MK Korčule.

-Ovo nije samo dužnost, drago nam je da je toliko dugo potrajalo, da živi s nama i baš zato što je deseta, vlažna, kišovita, snježna, ove nas je godine najviše, najbrojniji smo. To samo pokazuje da ima onih koji će čuvati uspomenu na naše branitelje koji su temelj ove države – rekao je Đani.

U Požegu je stiglo 300-tinjak motora, ali očekuju kako će im se do Vukovara pridružiti veliki broj te će, kako je rekao Đani, napraviti jednu “impozantnu tisućicu”. Nakon sinoćnje slavonske večere i odmora u Požegi, jutros kreću dalje do svog cilja.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot