Više od 15 tisuća vjernika euharistijskim slavljem i procesijom proslavilo Gospu od Suza /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

PLETERNICA – Majku Božju – Gospu od Suza sinoć je na slavu Njenog Sina euharistijskim slavljem i procesijom proslavilo više od 15 tisuća vjernika. Štovanje Gospe od Suza seže od 1955. godine.

Tijekom jučerašnjeg cijelog dana slijevale su se rijeke hodočasnika s raznih strana, iz susjednih mjesta i župa, kako Požeške mjesne crkve tako i Đakovačko-osječke, Sisačke i Zagrebačke.

Iz gotovo svih pravaca pristizali su pješaci-hodočasnici koji su pjesmom i molitvom upućivali molbe i vapaje za sve svoje i potrebe svojih bližnjih. Mještani u selima kroz koja su pješaci-hodočasnici prolazili pripremili su im, ispred svojih kuća, i na stolove stavili svakojakog pića kako bi se mogli okrijepiti i nastaviti svoj hodočasnički put.

Svečano euharistijsko slavlje, u koncelebraciji 50-ak svećenika, predvodio je mjesni ordinarij msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, kojim je završio devetodnevni hod brojnih vjernika-hodočasnika Majci Božjoj – Gospi od Suza u Pleternici.

Među brojnim vjernicima na svečanom euharistijskom slavlju bila je i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, njen pomoćnik Davor Huška te pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, više zastupnika u Hrvatskom saboru, gradonačelnici i načelnici općina s područja Požeško-slavonske županije i dr.

Svečanost devetnice u čast Gospi od Suza i euharistijsko slavlje završilo je procesijom sa svijećama uz molitvene zazive i marijanske pjesme.

/Foto: D. Mirković i M. Krstanović/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: