Vinski putevi: Vrhunska kapljica dovoljna je za dobro druženje u kutjevačkom vinogorju /FOTO/

Autor: D.K.

BUKOVLJE / KUTJEVO / VETOVO – Članovi Udruge vinara i vinara iz Bukovlja kod Slavonskog Broda jučer su posjetili i uručili priznanja kutjevačkim i vetovačkim vinarima.

Poznati vinari, Zorica Tandara, Branko Mihalj, Antun Adžić i Branko Jakobović ugostili su drage prijatelje iz Bukovlja koji su im došli uručiti zahvalnice i priznanja za njihove vrhunske zlatne kapljice koje su dobile visoke ocjene stručnog povjerenstva na već tradicionalnom ocjenjivanju vina “Vinkovita” Bukovlje.

Zahvaljujući našem kolegi Mariju Jurkoviću s Radio Slavonije došli smo do dragocjenih informacija o tom događaju i do još ljepših fotografija koje govore više od tisuću riječi.

-Ovo mi je jedan od najljepših dana u źivotu. S vinarima iz Bukovlja obilazim najbolje vinare ovogodišnje Vinkovite i skupljam vina za Vinobus. Uz kušanje šampionske mlade graševine (i suhomesnate poslastice), kod drage prijateljice Zorice Tandare konačno sam dobio i vinsku vozačku dozvolu – rekao nam je kolega Jurković koji je koliko smo mogli zaključiti bio i više nego dobro raspoložen. Što je uzrok njegovom tolikom raspoloženju možemo samo pretpostaviti, a to je vrhunska vinska kapljica i kvalitetne suhomesnate delicije kojima su svi oni bili ponuđeni kod uvijek dobrih domaćina.

Nastavlja tako kolega Jurković sa svojom pričom i još većim oduševljenjem.

-Ako išta znate o vinima onda ime Antuna Adžića sve govori. I kad vam legenda predstavlja svoja vina, riječi su suvišne – naglašava Mario opisujući kako su degustiraciju u podrumu Adžić završili s ‘Kolindom’, graševinom s položaja Hrnjevac koja se pila na inauguraciji predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Daljnje obveze nisu dozvoljavale ekipi iz Bukovlja predugo zadržavanje u podrumima kako Zorice Tandare, i Branka Mihalja tako i Antuna Adžića. Iz podruma Antuna Adžića zaputili su se k vinaru Branku Jakoboviću u Vetovo koji je također dobio prestižno priznanje za svoju vinsku kapljicu na “Vinkoviti”.

-Nema kraja ovom krasnom danu. Stigli smo i do Vetova. Kod šampiona “Vinkovite” Branka Jakobovića kratko nam je prokomentirao kolega Jurković kojemu smo s razlogom bili zavidni jer nismo mogli biti u njihovim pohodima.

Ne smije se ni sumnjati u gostoprimstvo Branka Jakobovića koji je na svojstven način dočekao i ugostio drage prijatelje iz brodskog kraja te se s njima zaputio nakon duženja u svom podrumu na proslavu Vincelova koje je organiziralo požeško Veleučilište.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88