Vinski putevi: Vrhunska kapljica dovoljna je za dobro druženje u kutjevačkom vinogorju /FOTO/

BUKOVLJE / KUTJEVO / VETOVO – Članovi Udruge vinara i vinara iz Bukovlja kod Slavonskog Broda jučer su posjetili i uručili priznanja kutjevačkim i vetovačkim vinarima.

Poznati vinari, Zorica Tandara, Branko Mihalj, Antun Adžić i Branko Jakobović ugostili su drage prijatelje iz Bukovlja koji su im došli uručiti zahvalnice i priznanja za njihove vrhunske zlatne kapljice koje su dobile visoke ocjene stručnog povjerenstva na već tradicionalnom ocjenjivanju vina “Vinkovita” Bukovlje.

Zahvaljujući našem kolegi Mariju Jurkoviću s Radio Slavonije došli smo do dragocjenih informacija o tom događaju i do još ljepših fotografija koje govore više od tisuću riječi.

-Ovo mi je jedan od najljepših dana u źivotu. S vinarima iz Bukovlja obilazim najbolje vinare ovogodišnje Vinkovite i skupljam vina za Vinobus. Uz kušanje šampionske mlade graševine (i suhomesnate poslastice), kod drage prijateljice Zorice Tandare konačno sam dobio i vinsku vozačku dozvolu – rekao nam je kolega Jurković koji je koliko smo mogli zaključiti bio i više nego dobro raspoložen. Što je uzrok njegovom tolikom raspoloženju možemo samo pretpostaviti, a to je vrhunska vinska kapljica i kvalitetne suhomesnate delicije kojima su svi oni bili ponuđeni kod uvijek dobrih domaćina.

Nastavlja tako kolega Jurković sa svojom pričom i još većim oduševljenjem.

-Ako išta znate o vinima onda ime Antuna Adžića sve govori. I kad vam legenda predstavlja svoja vina, riječi su suvišne – naglašava Mario opisujući kako su degustiraciju u podrumu Adžić završili s ‘Kolindom’, graševinom s položaja Hrnjevac koja se pila na inauguraciji predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Daljnje obveze nisu dozvoljavale ekipi iz Bukovlja predugo zadržavanje u podrumima kako Zorice Tandare, i Branka Mihalja tako i Antuna Adžića. Iz podruma Antuna Adžića zaputili su se k vinaru Branku Jakoboviću u Vetovo koji je također dobio prestižno priznanje za svoju vinsku kapljicu na “Vinkoviti”.

-Nema kraja ovom krasnom danu. Stigli smo i do Vetova. Kod šampiona “Vinkovite” Branka Jakobovića kratko nam je prokomentirao kolega Jurković kojemu smo s razlogom bili zavidni jer nismo mogli biti u njihovim pohodima.

Ne smije se ni sumnjati u gostoprimstvo Branka Jakobovića koji je na svojstven način dočekao i ugostio drage prijatelje iz brodskog kraja te se s njima zaputio nakon duženja u svom podrumu na proslavu Vincelova koje je organiziralo požeško Veleučilište.

0 Comment