Vinski bal i obred krštenja mošta uz Štefa Jeršeka i „Bisernicu“ /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

VETOVO – Udruga vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz Vetova organizirala je svoju tradicionalnu zabavnu priredbu „Vinski bal“ koja je okupila više od stotinu njihovih članova, zatim supruge vinara, te brojne goste.

Ovom prigodom upriličili su i martinjski obred krštenja mošta u vino koje je proveo vinski biskup Ivan Fistrić Fio Kutjevački, ministranti su mu bili Vetovčani Ivan Marinclin i Stjepan Prkačin Prko, dok je vinski kum bio Goran Šutalo, vlasnik i direktor požeške tvrtke „Color emajl“, kojemu je uručena kumovnicu u znak sjećanja na ovaj događaj.

Predsjednik „Veteri castre“ Branko Jakobović uručio je posebnu zahvalnicu poduzetniku Robertu Topalušiću iz Baške na otoku Krku u znak dobre suradnje i potpore koju daje radu ove vetovačke udruge.

Domaćini su organizirali tombolu sa dvadesetak vrijednih zgoditaka, te je upriličeno javno izvlačenje i dodjela nagrada.

Kroz cjelovečernji program nastupili su požeški tamburaši „Bisernica“, te poznati pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef, koji je član udruge „Veteri castra“ i često gostuje među Vetovčanima.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek