VINOGRADARI IZ IVANIĆ GRADA POSJETILI KOLEGE IZ KUTJEVA: Obišli podrume obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara [ FOTO]

Autor: D.K.

Članovi Udruge vinogradara i vinara „Brenta“ iz Ivanić grada svake godine imaju stručnu eskurziju i posjećuju Kutjevo te obilaze podrume svojih kolega vinara. Ovoga puta bili su gosti obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara gdje su uz kušanje vina doznali iskustva svojih domaćina. Gosti iz Ivanić grada su impresionirani postignućima Kutjevčana koji su im uzor.
U podrumu i kušaoni Krešimira Bodograjca gosti su imali objed a to je bila prasetina sa ražnja i prilozi i salate koje je pripremila supruga Marijana. Tu ih je posebno zanimao samohodni berač grožđa i Krešimirova iskustva obzirom na nedostatak radne snage. Impresionirao ih je podatak da kombajn zamjenjuje tridesetak berača i da mu je za berbu hektara vinograda potrebno nešto više od sat vremena.
Od Tihomira Tkalčeca, predsjednika „Brente“, doznali smo da njegova udruga broji blizu stotinu vrlo aktivnih članova i da su osim nekolicine sa većim površinama vinograda ostalo hobisti koji vikende koriste za rad u vinogradu. Rado dolaze u Kutjevo gdje imaju što vidjeti ali i kušati vrhunska vina.
Zadovoljni uz obećanje da će se uskoro vratiti u Kutjevo, gosti nisu otišli praznih ruku. Svako je kupio poneku butelju vina koju će popiti ili će je pokloniti kao suvenir.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot