Požega.eu

VINOGRADARI IZ IVANIĆ GRADA POSJETILI KOLEGE IZ KUTJEVA: Obišli podrume obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara [ FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | VINOGRADARI IZ IVANIĆ GRADA POSJETILI KOLEGE IZ KUTJEVA: Obišli podrume obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara [ FOTO] Požega.eu | VINOGRADARI IZ IVANIĆ GRADA POSJETILI KOLEGE IZ KUTJEVA: Obišli podrume obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara [ FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Članovi Udruge vinogradara i vinara „Brenta“ iz Ivanić grada svake godine imaju stručnu eskurziju i posjećuju Kutjevo te obilaze podrume svojih kolega vinara. Ovoga puta bili su gosti obitelji Perak, Mihalj, Bodegrajac i Tandara gdje su uz kušanje vina doznali iskustva svojih domaćina. Gosti iz Ivanić grada su impresionirani postignućima Kutjevčana koji su im uzor.
U podrumu i kušaoni Krešimira Bodograjca gosti su imali objed a to je bila prasetina sa ražnja i prilozi i salate koje je pripremila supruga Marijana. Tu ih je posebno zanimao samohodni berač grožđa i Krešimirova iskustva obzirom na nedostatak radne snage. Impresionirao ih je podatak da kombajn zamjenjuje tridesetak berača i da mu je za berbu hektara vinograda potrebno nešto više od sat vremena.
Od Tihomira Tkalčeca, predsjednika „Brente“, doznali smo da njegova udruga broji blizu stotinu vrlo aktivnih članova i da su osim nekolicine sa većim površinama vinograda ostalo hobisti koji vikende koriste za rad u vinogradu. Rado dolaze u Kutjevo gdje imaju što vidjeti ali i kušati vrhunska vina.
Zadovoljni uz obećanje da će se uskoro vratiti u Kutjevo, gosti nisu otišli praznih ruku. Svako je kupio poneku butelju vina koju će popiti ili će je pokloniti kao suvenir.

Tekst i foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo