Požega.eu

VINOGRADAR I PODRUMAR IVO ENJINGI PROSLAVIO 82. ROĐENDAN: Nepopravljivi optimist pun energije /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | VINOGRADAR I PODRUMAR IVO ENJINGI PROSLAVIO 82. ROĐENDAN: Nepopravljivi optimist pun energije /FOTO/ Požega.eu | VINOGRADAR I PODRUMAR IVO ENJINGI PROSLAVIO 82. ROĐENDAN: Nepopravljivi optimist pun energije /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Ivo Enjingi, poznati vinogradar i vinar iz Hrnjevca tradicionalno pored Martinja i Vincelova slavi i rođendan. Na taj dan, svake godine, okupljaju se rodbina, prijatelji i poslovni partneri iz Hrvatske i inozemstva. Ovoga puta je to 82. rođendan s više od stotine uzvanika. Naime, u zadnje dvije godine zbog ograničenja pandemije Covida 19 vinogradarske proslave i rođendan bili su svedeni na puku simboliku sa nekolicinom uzvanika.

Kako priliči u toj prigodi, jede se birana hrana, piju izvrsna Enjingijeva vina, pjeva i pleše. Ivin rođendan je i dan otvorenih vrata njegovog podruma. Posjetitelji s čašama obilaze bačve u podrumu, kušaju i piju vina  koja žele. Otvorena je i bogata vinska arhiva.

Pozdravljajući goste, Enjingi je izrazio nezadovoljstvo stanjem u društvu i zabrinutost za mlade generacije. Bez obzira na sve, Ivo je optimista. Paz na ishranu i pije svoja ekološka vina i “puca”  od zdravlja.

 U glazbenom dijelu su sudjelovali tamburaši “Srca bećarskog” iz Požege.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.