Vinograd otklizao u susjedov: Šteta velika, sanacija izuzetno zahtjevna

Autor: D.K.

Dio vinograda obitelji Didović na požeškom Sokolovcu zbog obilne se kiše odronio i skliznuo u vinograd susjeda Zlatka Vukovića. Šteta je izuzetno velika i tražit će posebnu sanaciju. Nešto manje klizište je i kod Domovinskog križa gdje je odron zatrpao dio ceste. Ništa nije bolje prošla ni pristupna cesta i vinogradarski putevi. Bujica je stvorila velike kolotečine, a na dijelovima nanijela zemlju i mulj tako da je kretanje automobilima moguće uz krajnji oprez.

Odron vinograda uništio je Vukovićev sivi pinot zasađen prije četiri godine koji je trebao dati prvi značajniji prinos. Osim toga uništena je i nosiva armatura i žica vinograda. Sanacija će biti zahtjevna jer nije moguć pristup mehanizacije i sve će se morati obaviti ručno. Posebno će biti teško zabijanje drvenih pilota u klizište.

-Uništeno je oko 200 čokota što je šteta oko šest tisuća kuna čemu treba pridodati i ne baš male troškove uklanjanja klizišta i sadnju novog nasada loze- kaže Zlatko Vuković kojeg još više brine što će do punog roda biti potrebno čekati četiri do pet godina.

Zahvaljujući društvenim mrežama ovom vinogradaru se javilo stotinjak prijatelja nudeći pomoć. Ta podrška ga posebno ohrabruje.(D.M.)

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88