Vinkovačka TV emitira snimku Zlatnog glasa zlatne doline  

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL/VINKOVCI – Kako je najavljeno, a tako je bilo i prethodnih nekoliko godina, Vinkovačka televizija će odmah nakon Poljoprivredne TV, emitirati u dva dijela snimku tradicionalnog 42. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ održanog sredinom svibnja u Kaptolu.

Poljoprivredna TV je emitirala ove snimke u svojoj popularnoj emisiji TV Superton tijekom protekla dva ponedjeljka uvečer, a istog tjedna je u dvije subote su reprizirane snimke.

Urednica Vinkovačke TV Ana Šibenik Tomić najavila je da će oni ove nedjelje od 16.30 sati emitirati snimku prvog dijela ovogodišnjeg festivala, a tjedan dana kasnije tj. 19. lipnja u istom terminu snimku drugog dijela priredbe. Ukupno je izvedeno 19 novih pjesama napisanih za ovaj festival, a nastupili su tamburaški sastavi,t e vokalni solisti s područja od istoka Hrvatske zaključno sa Zagrebom i Zagorjem.

Kako je poznato snimka prvog dijela obuhvaća otvorenje festivala sa pozdravnim govorima načelnika općine Kaptol Mile Pavičića i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, koji je otvorio priredbu, kao i nastup više tamburaških sastava i nekoliko pjevača uz pratnju TS Posegana, dok drugi dio donosi nastup većeg dijela solista i solistica, zatim nastup gosta večeri TS Garavi iz vinkovačkog kraja, kao i proglašenje pobjednika, te zatvaranje festivala.

Uz to Vinkovačka TV će u nekoliko navrata ovog ljeta reprizirati ove snimke.

Uskoro se očekuje da će još neke televizije s područja kontinentalne RH emitirati ovu snimku, a tijekom ljeta i CMC televizija o čemu ćemo vas nas vrijeme obavijestiti.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: