Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vinarija Kutjevo predstavlja se arhivskim tramincima u Iloku

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vinarija Kutjevo predstavlja se arhivskim tramincima u Iloku Požega.eu | Vinarija Kutjevo predstavlja se arhivskim tramincima u Iloku

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jubilarno, 5. izdanje Festivala traminca i ove će se godine 9. i 10. lipnja održati u Iloku, gradiću koji je zbog odnosa stanovništva prema toj sorti, kao i vrhunskim vinima, s razlogom sinonim za ovo vino. Kako navode organizatori, neki tvrde da je Ilok hrvatski odgovor na francuski Alsace i talijanski Alto Adige, vinske regije koje su na međunarodnoj vinskoj karti najviše i prepoznate upravo po tramincu.

Kao i u prethodnim izdanjima, započet će s gala večerom koju će prirediti splitski kuhar Marko Đurašević, executive chef u tri tamošnja restorana. Šest slijedova hrane bit će sljubljeno sa šest traminaca iločkih vinara što će pokazati kako se izvrsno sljubljuje i s plavom tunom, lignjama na žaru, jakobovim kapicama ili tartarom od kvarnerskog škampa. 

Radionice će se održati na tri lokacije, a svi gosti bit će prevoženi turističkim vlakićem, od hotela Dunav do vinarije Kast te od Kasta do Starog podruma Iločkih podruma – i natrag.

Vinarija Kutjevo će se pohvaliti s tri arhivska traminca iz 1992., 1991. i 1990. godine, a to će biti organizirano u sklopu radionice Povratak u prošlost. Iločki podrumi će se u novoobnovljenom Starom podrumu pohvaliti vertikalnim kušanjem iz njihove flagship linije Principovac.

Mladen Papak iz Iloka i Ivan Perković, sirar iz Retkovaca, pokazat će na jednoj od radionica kako se vole kozji sirevi i traminac, kao što će Hrvoje Markovinović iz vinarije Vinar iz Iloka i Stiv Kahlina, vlasnik čokolaterije Taman iz Zagreba, demonstrirati ljubav ovih vina i čokolade.  

Pored toga u vrtu hotela Dunav biti upriličena izložba vina gdje će se moći kušati oko 70 različitih traminaca, a sve uz glazbu osječkog benda Sing Song Swing. Za goste koji kane doći u Ilok u subotu, 10. lipnja, iz Novog Sada, Osijeka i Zagreba, omogućit će Traminac Express, organizirani dolazak i povratak autobusom po simboličnim cijenama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo