Vinarija Kutjeva d.d. osvojila tri medalje na Decanteru 2019. u Londonu: Još jedna potvrda predanosti i rada

Autor: D.K.

Na prestižnom ocjenjivanju vina Decanter koji se održao u Londonu vinarija Kutjeva d.d. osvojila je tri medalje.

Vrhunska graševina berbe 2018. osvojila je srebrnu medalju, dok su vina graševina de Gotho berbe 2018. i Maximo Oro berbe 2017. osvojila brončane medalje.

Svake godine na Decanter se prijavi preko 15.000 vina što čini svako osvojeno priznanje vrijedno pažnje. Vrhunska graševina ovom srebrenom medaljom nastavlja kontinuitet kvalitete i postojanosti koji je započela od 2012. godine osvojivši prvu srebrnu medalju na Decanteru. Nastavak je ovo uspješnog niza vinarije Kutjeva d.d. na ovogodišnjim međunarodnim festivalima.

Concours Mondial de Bruxelles i IWC prepoznali kvalitetu kutjevačkih vina

Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Concours Mondial de Bruxelles vinarija Kutjeva d.d. osvojila je dva priznanja za vina Vrhunska graševina berbe 2018. i Maximo Oro berbe 2017. Vina su osvojila srebrne medalje.
Od 2. do 5. svibnja na Concours Mondial de Bruxelles u Aigleu prijavljeno je 9150 vina iz 46 zemalja. Međunarodni žiri dodijelio je srebrne, zlatne i velike zlatne medalje vinima iz 43 zemlje diljem svijeta. Najnagrađivanije vina na Concours Mondial de Bruxelles 2019. bila su vina crnih sorti čime je Kutjevo dokazalo vrhunsku kvalitetu svojih bijelih vina na zahtjevnoj svjetskoj vinskoj sceni.

Istovremeno na ocjenjivanju vina International Wine Challenge koji se održao u Londonu, vinarija Kutjevo osvojila je još tri priznanja. Brončane medalje osvojila su vina Vrhunska graševina berbe 2018. i Maximo Oro berbe 2017. te „preporuku“ za vino graševina de Gotho 2018. Na ocjenjivanje je bilo prijavljeno oko 12.000 uzorka iz 51 zemlje koje je ocjenjivalo 400 sudaca iz 38 zemalja diljem svijeta.

Ova međunarodna priznanja potvrda su rada i predanosti vinarije Kutjevo koju su, osim struke, prepoznali također ljubitelji vina diljem svijeta što čini vinariju Kutjevo liderom cjelokupnog hrvatskog izvoza vina u 20 zemalja u svijetu s udjelom od preko 50% hrvatskog vinarstva.

Izvor: Kutjevo d.d.

Više iz kategorije