Vinarija Galić predstavlja se na sajmu WineOs u Osijeku svojim dalmatinskim vinima!

Autor: D.K.

Čak 97 izlagačkih mjesta odnosno više od 110 izlagača, budući da će na nekim mjestima biti više proizvođača, očekuje posjetitelje ovogodišnjeg, najvećeg do sada, sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS u Osijeku koji se po osmi puta održava ovog vikenda, točnije u petak i subotu 13. i 14. siječnja u dvorani Gradski vrt, a najavljeni su gosti iz svih vinskih regija Hrvatske te iz BiH, Mađarske i Srbije.

Kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice, a za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz. Ukupno jedanaest radionica održat će se 12., 13. i 14. siječnja. Tako će se u subotu u VIP salonu Gradskog vrta od 14:30 sati održati radionica pod nazivom Morski Ego Jože Galića.

Vinarija Josipa Galića vjerojatno je najbrže rastuća slavonska vinarija. A sudeći po paralelno razvijajućem brendu Ego, Josip Galić se može pohvaliti da i njegova dalmatinska vina munjevito osvajaju restorane diljem Dalmacije. Što bi Josip Galić rekao: „Ego. Nikad ne prihvaćaj ništa manje!“

Dakle, nakon općeprihvaćenih Galićevih graševina, sauvignona i pinota crnih, ovo će biti jedinstvena prilika kušati njegova impresivna „morska vina“ odležana u betonskim bačvama u obliku jajeta. Pošip, Crljenak, Plavac mali i Babić iz Galićevih vinograda u Jadrtovcu imat će svoju slavonsku premijeru u Osijeku nakon što ih je redom Decanter već honorirao s 90+ ocjenama.

U ovoj prigodi bit će predstavljena vina Pošip Ego, Pošip Sur lie, Crljenak Ego, Plavac mali Fjaka, Plavac mali Ego, Babić Fjaka i Babić Ego.

Više iz kategorije