Vinari uvijek korak ispred vremena: Ispratili već sada tekuću godinu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Članovi Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola okupljaju se na kraju godine u društvenim prostorijama na tradicionalnom domjenku. Otvarajući skup, Ferdinand Novak, predsjednik Udruge se osvrnu na ovu, već sada prošlu godinu te na aktivnosti koje ih čekaju u narednom periodu. Ocijenio je da je ova godina bila povoljna za voćare i vinogradare. Kasni mrazevi  proljetos te led i tuča ljetos mimoišli su kaptolačke vinograde. Tako su ubrane veće količine grožđa vrhunske kvalitete koje je uglavnom prodano dok je manji dio završio prerađen u podrumima članova Udruge.

Ovom prigodom u članstvo je primljen Hrvoje Sontaki zvanog Ceco iz Kutjeva poznatijeg kao vinskog biskupa Fra Kitokret  Kutjevski koji je na ovogodišnjem Marinju Udruge obavio krštenje mošta u vino.

Što se tiče nadolazećih aktivnosti, već 22. siječnja je Vincelovo i obilježavanje početka radova u vinogradu. Nastavit će se s obilaskom podruma članova i utvrđivanjem stanja vina tijekom godine. Za jelo, kako priliči u ovoj prigodi, servirane su vinogradarske kobasice i svinjska rebarca uz kiseli kupus, restani krumpir i žganci. Pila se mlada graševina blagoslovljena u nedavnom martinjskom obredu krštenja mošta.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek