Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vinari uvijek korak ispred vremena: Ispratili već sada tekuću godinu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vinari uvijek korak ispred vremena: Ispratili već sada tekuću godinu /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Vinari uvijek korak ispred vremena: Ispratili već sada tekuću godinu /FOTOGALERIJA/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Članovi Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola okupljaju se na kraju godine u društvenim prostorijama na tradicionalnom domjenku. Otvarajući skup, Ferdinand Novak, predsjednik Udruge se osvrnu na ovu, već sada prošlu godinu te na aktivnosti koje ih čekaju u narednom periodu. Ocijenio je da je ova godina bila povoljna za voćare i vinogradare. Kasni mrazevi  proljetos te led i tuča ljetos mimoišli su kaptolačke vinograde. Tako su ubrane veće količine grožđa vrhunske kvalitete koje je uglavnom prodano dok je manji dio završio prerađen u podrumima članova Udruge.

Ovom prigodom u članstvo je primljen Hrvoje Sontaki zvanog Ceco iz Kutjeva poznatijeg kao vinskog biskupa Fra Kitokret  Kutjevski koji je na ovogodišnjem Marinju Udruge obavio krštenje mošta u vino.

Što se tiče nadolazećih aktivnosti, već 22. siječnja je Vincelovo i obilježavanje početka radova u vinogradu. Nastavit će se s obilaskom podruma članova i utvrđivanjem stanja vina tijekom godine. Za jelo, kako priliči u ovoj prigodi, servirane su vinogradarske kobasice i svinjska rebarca uz kiseli kupus, restani krumpir i žganci. Pila se mlada graševina blagoslovljena u nedavnom martinjskom obredu krštenja mošta.

Tekst i foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.