Vinari izveli supruge i ugostili rodbinu i prijatelje (FOTOGALERIJA)

Autor: D.M.

Protekle dvije pandemijske godine članovi Udruge voćara, vinogradara i vinara „Vino – kap“ iz Kaptola obilježavali su blagdan svoga patrona sv. Martina u društvenom podrumu u ograničenom broju. Do pandemije to je bio veliki društveni događaj kada su vinogradari izvodili supruge, pozivali rodbinu i prijatelje na zabavu u mjesnom vatrogasnom domu s nekoliko stotina uzvanika. Gostilo se društveno-političke radnike općine i županije, prijatelje Udruge iz svih krajeva Hrvatske. Pjevalo se i plesalo do ranih jutarnjih sati.

Martinjska zabava je ponovo održana, onako kako su Kaptolčani navikli od prije. Najvažnije, krštenje mošta u vino obavljeno je uz dvojicu vinskih biskupa, Hrvoja Sontakija Cecu zvanog Kitokret Venjski i Ivana Fistrića poznatijeg kao Fio Kutjevski. Kaptolčani odabiru svaki puta dva vinska kuma. Ovoga puta izbor je pao na članove Udruge Hrvoja Pavlovića, vinara iz Češljakovaca i Brunu Zadru, liječnika iz Bjelovara. Dosadašnji kum Ivan Valentić Grga predao je ključ koji simbolično obvezuje kuma Pavlovića na obilazak podruma i kontrolu vina članova Udruge.

Na zabavi je održan i vinski kviz u kojem su Anka Šutalo, Davor Banović i Drago Čakalić, svi troje sudionici televizijske emisije „Večera za 5“, te Marijana supruga kuma Hrvoja Pavlovića i novoizabrani kum Bruno Zadro prepoznavali vina po boji, ukusu i drugim karakteristikama u čemu se najvještiji pokazao kum Zadro. Nakon kviza Anka i Drago otpjevali su nekoliko pjesama što je bilo ugodno za slušanje, a uz pratnju benda „Premium“ iz Požege koji su bili zaduženi za pjesmu i svirku na zabavi. Osim toga kum Pavlović je održao degustaciju nekoliko vina iz svoje proizvodnje, a njegova graševina je bila i službeno vino koje se pilo na zabavi.

Među brojnim uzvanicima bili su i Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol i Mario Rašić, kaptolački župnik. Za jelo, kako priliči u ovoj prigodi, servirane su martinjske kobasice i svinjska rebarca uz kiseli kupus i krumpir te još neka jela i slastice, a sve u režiji ugostiteljstva Ledić.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek