VINARI IZ POŽEŠKOG KRAJA IZLAGALI U OSIJEKU: Festival u znaku vinara iz Požeštine /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

OSIJEK – WineOS 04 naziv je Međunarodnog festivala vina, delicija i ugodnog života, netom održanog po četvrti puta u Osijeku. Među sedamdesetak izlagača iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja osam ih se predstavilo iz požeško-pleterničkog i kutjevačkog vinogorja.

Oni su dostojno predstavili naša vinogorja i požeški kraj. Može se reći da je Festiva bio u znaku naših vinara što potvrđuju i radionice vinarija Krauthaker i Enjingi za koje se tražila stolica više. Kutjevačka vinarija Krauthaker predstavila je svoj 25 godišnji rad s ponajboljim vinima iz arhive, vinima koja su obilježila ne samo Vladu Krauthakera nego i cijelo hrvatsko vinarstvo. Da je na samom vrhu hrvatskog vinarstva potvrdila je radionica Ive Enjingija, uz već poznate vinare u radu radionice su sudjelovali brojni mladi koji to žele postati. I imali su što čuti, vidjeti i kušati. Sve vina koja su državni, europski i svjetski prvaci.

Uz Enjingija i Krauthakera izlagali su vinari Perak, Mihalj, Sontaki i Kutjevo d.d. iz Kutjeva, Bartolović iz Požege te Markota iz Pleternice. Štand IPK Orahovica vodi još jedan naše gore list, Požežanka, vrsna enologinja Ivana Nemet.

Festival je održan u vrlo prikladnom prostoru za ovu manifestaciju, Esseker centru u središtu Osijeka na više od 800 kvadratnih metara. Uz izlagače okupili su se brojni trgovci vina, somelijeri, ugostitelji, novinari te ljubitelji vina i gastronomije.

Sve u svemu odlično organizirana manifestacija uoči blagdana čija se nadolazeća atmosfera osjetila na svakom koraku. Što posebno veseli, mnoštvo mladih, pa se po ničemu nije moglo zaključiti o njihovom iseljavanju iz ovih sredina.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot