VINARI IZ POŽEŠKOG KRAJA IZLAGALI U OSIJEKU: Festival u znaku vinara iz Požeštine /FOTOGALERIJA/

OSIJEK – WineOS 04 naziv je Međunarodnog festivala vina, delicija i ugodnog života, netom održanog po četvrti puta u Osijeku. Među sedamdesetak izlagača iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja osam ih se predstavilo iz požeško-pleterničkog i kutjevačkog vinogorja.

Oni su dostojno predstavili naša vinogorja i požeški kraj. Može se reći da je Festiva bio u znaku naših vinara što potvrđuju i radionice vinarija Krauthaker i Enjingi za koje se tražila stolica više. Kutjevačka vinarija Krauthaker predstavila je svoj 25 godišnji rad s ponajboljim vinima iz arhive, vinima koja su obilježila ne samo Vladu Krauthakera nego i cijelo hrvatsko vinarstvo. Da je na samom vrhu hrvatskog vinarstva potvrdila je radionica Ive Enjingija, uz već poznate vinare u radu radionice su sudjelovali brojni mladi koji to žele postati. I imali su što čuti, vidjeti i kušati. Sve vina koja su državni, europski i svjetski prvaci.

Uz Enjingija i Krauthakera izlagali su vinari Perak, Mihalj, Sontaki i Kutjevo d.d. iz Kutjeva, Bartolović iz Požege te Markota iz Pleternice. Štand IPK Orahovica vodi još jedan naše gore list, Požežanka, vrsna enologinja Ivana Nemet.

Festival je održan u vrlo prikladnom prostoru za ovu manifestaciju, Esseker centru u središtu Osijeka na više od 800 kvadratnih metara. Uz izlagače okupili su se brojni trgovci vina, somelijeri, ugostitelji, novinari te ljubitelji vina i gastronomije.

Sve u svemu odlično organizirana manifestacija uoči blagdana čija se nadolazeća atmosfera osjetila na svakom koraku. Što posebno veseli, mnoštvo mladih, pa se po ničemu nije moglo zaključiti o njihovom iseljavanju iz ovih sredina.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment