„VINA CROATIA“: Vinske kapljice Kutjeva i Krauthakera odlaze u Beč!

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Među 12 hrvatskih vinarija u Beču će se od petka 21. do zaključno ponedjeljka 24. rujna na promociji hrvatskih vina biti i one iz Zlatne doline.

Organizator je Hrvatska gospodarska komora, a na bečkom trgu Am Hof predstavit će se odabrani hrvatski vinari pod brendom “Vina Croatia – vina mosaica”. Tako će  vina i hranu predstaviti proizvođači Badel 1862, Degrassi, Dvanajščak, Kozol, Feravino, Iločki podrumi, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, PP Orahovica, Zigante, Zlatan otok, PZ Vrbnik, Delikroat i Aura Delikatessen.

Iz HGK napominju da preko svog Udruženja vinara nastoje kroz promocije i prodaju pokušati otvoriti druga tržišta i doći do novih kupaca. Ovakve akcije radit će se i na drugim tržištima u zemljama iz kojih dolaze turisti u Hrvatsku.

Projekt “Vina Croatia – vina mosaica” okuplja domaće proizvođače s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brendom, i tako nastoje povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu. Pri predstavljanju hrvatskih vina, naglasak je na povijesnoj baštini načina proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.

Više iz kategorije