Sve vidljivija agilnost kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira: Trebaju li se drugi na njega ugledati?

Autor: D.K.

KUTJEVO – Dok neki govore da se gradonačelnik Budimir probudio iz zimskog sna i zasukao rukave iz njegovog dosadašnjeg rada, pogotovo u zadnjih nekoliko mjeseci, vidljivo je suprotno. Prateći njegov rad i u prijašnjem mandatu slobodno se reći o njegovom velikom uspjehu pogotovo kad je u pitanju rješavanje ranijih financijskih dubioza koja su opterećivale poslovanje grada.

Među dubiozama u gradu bili su nagomilani dugogodišnji problemu u tamošnjoj Turističkoj zajednici kojoj je bio račun blokiran. Ne samo da je račun odblokiran već je ovih dana nakon raspisanog natječaja Turistička zajednica zaplovila u nove iskorake posebice imenovanjem nove voditeljice tog ureda koja ima višegodišnje iskustvo u turizmu od koje se očekuje da će Kutjevo kao grad biti jioš prepoznatljivije i svi turistički potencijali.

Još jedna potvrda agilnosti gradonačelnika Budimira je i briga o gospodarstvenicima kojima je kao pomoć u njihovom radu osigurao znatnu financijsku potporu, o čemu smo pisali, možete pogledati ovdje,  koja može izravno utjecati na ukupni razvoj kutjevačkog kraj.

I nije to kraj. Registrirana je Razvojna agencija ERA koja bi trebala ovih dana dobiti čelnu osobu, a njenim djelovanjem gospodarstvo toga kraja zasigurno će dobiti novi podstreh, posebice kad je u pitanju kad je povlačenje novca iz EU i domaćih fondova.

Mogli bi nabrajati još niz projekata koje je u dosadašnjem mandatu gradonačelnik Budimir realizirao za što nema potrebe jer kao takvi jako su dobro vidljivi a Kutjevčani s njima upoznati.

Uz ove ozbiljne teme o kojima smo pisali moramo se malo i našaliti. Nije nam u potpunosti jasno ime agencije koje pomalo vuče na južne kamenjarske krajeve odakle je i porijeklo aktualnog kutjevačkog gradonačelnika. Ili taj naziv asocira na čuvenu operu Jakova Gotovca ” Ero s onoga svijeta”!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek