VETOVAČKO VINCELOVO: Od dva tovljenika teška 400 kilograma pripremili stotine metara kobasica, te ostalih delicija za brojne posjetitelje

Autor: Jelenko Topić

Radnu subotu imali su članovi udruge vinogradara, vinara i voćara Veteri Castra u Vetovu. Pripremali su se za svoju tradicionalnu 9. gastronomsko-turističku priredbu Vetovačko Vincelovo koja će se održati 28. ovog mjeseca od 16 sati.

Očekuju nekoliko tisuća posjetitelja pa valja za njih pripremiti hranu vezanu uz obred zarezivanja loze na njihovom pokaznom vinogradu kako bi sve ugostili na Trgu svetog Vinka u središtu sela ispred župne crkve.

-Od dvije svinje težine svaka po 215 kilograma napravili smo nekoliko stotina metara domaćih kobasica, a ostatak mesa nakon dimljenja tj. šunke, rebra i plećke ćemo iskoristiti za kuhanje graha koji će konzumirati posjetitelji – kazao nam je Damir Šoljarić, predsjednik Udruge Veteri Castra i dodao da će kobasice i slaninu posjetitelji sami peći na vincelovskim ražnjevima uz vatru na otvorenom prostoru.

Posjetitelji će uz donaciju organizatorima dobiti čašu s kojom će moći neograničeno piti vina vetovačkih vinara, te konzumirati navedene specijalitete.

Bit će tu izuzetno dobre zabave. Glavni glazbeni gost je Marija Pavković Snaša, a tu će nastupiti Tamburaši za dušu i Posegana tako da će veselja uz obilje pjesama i plesova potrajati do kasnih večernjih sati. Očekuju i Stjepan Jeršeka Štefa, koji je član Veteri Castre i česti gost Vetovčana.

Oni sa željom za dalju zabavu preselit će se u vetovački društveni dom gdje će u organizaciji nogometaša Graševine biti velika zabavu uz nastup tamburaša Satir iz Davora.

Pripremu kobasice i ostalog mesa za priredbu obavilo je 15 članova Veteri Castre, a uz jednu kobasicu dugu deset metara su pozirali fotoreporterima.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek