Veterani Nogometnog kluba Vallis Aurea bili domaćini ekipi iz Češke Republike i Mađarske

Autor: D.K.

Na nogometnom stadionu u Velikoj, u subotu 18.lipnja 2022. veterani Nogometnog kluba Vallis Aurea ugostili su ekipu NK Lovčičky

To je bila uzvratna utakmica nakon što je nogometna ekipa Vallis Aurea u 2019. godini sudjelovala na

Memorijalnom turniru  u spomen  pokojnog Vaclava Buble dugogodišnjeg predsjednika NK Lovčičky. Lovčičky je mjesto nedaleko Brna u Češkoj Republici.

NK Valliis Aurea upoznala je ekipu Lovčičky 2008. godine na nogometnom turniru u Međugorju

Od tada  su odigrali više utakmica u Češkoj Republici i kod nas, a bili su i na jednom zajedničkom putovanju  u New York.

Bez obzira na teže sporazumijevanje u kojemu je svesrdnu pomoć davao Goran Hruška uvijek je lijepo i srdačno družiti se s ekipom Lovčičky.

Po dolasku u Požegu, veterani NK Lovčičky na čelu s predsjednikom Zdenek Königom posjetili su vinariju Soldo u Vetovu te Češku besedu Kaptol. Ekipa NK Lovčičky pozvala je domaćina na jesen u goste na uzvartani susret.

Prije utakmice koja je odigrana 18.lipnja u Velikoj bila je organizirana 10.lipnja 2022. u Kuzmici gdje su veterani NK Vallis Aurea odigrali prijateljsku utakmicu s ekipom veterana iz Mađarske iz mjesta Dombovar koje se nalazi sjeverno od Pečuha i koji je veliko željezničko čvorište .

NK Vallis Aurea-u s ekipom iz Mađarske spojio je Ivica Pejnović tako da je to bio uzvratni susret nakon što je  je ekipa Vallis Aurea gostovala u Mađarskoj prije korone.

Obje utakmice protekle su u duhu Fair Play-a tako da glavne sutkinje, u Kuzmici iz Mađarske,  a u Velikoj iz Hrvatske nisu imale puno posla.

Veteranska ekipa NK Vallis Aurea igra veliki nogomet više od 40 godina. Ekipu su osnovali studenti  u Zagrebu 1981. i od tada zahvaljujući ponajviše aktualnom predsjedniku Petru Živkoviću ekipa još uvijek egzistira. U prosjeku ekipa igra jednu prijateljsku utakmicu tjedno, sudjeluje na turnirima u velikom i malom nogometu te na humanitarnim utakmicama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek