Vrlo dobri rezultati požeških biciklista na Nacionalnom prvenstvu u XC Eliminatoru u Bjelovaru

Autor: Požega Portal

POŽEGA / BJELOVAR – Biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing sudjelovali su na Nacionalnom prvenstvu u XC Eliminatoru u Bjelovaru na kojem su nastupili Zvonko Pedić u kategoriji Elite i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Mlađi Junior.

Pravila XC Eliminatora nalažu da se voze dvije kategorije u muškoj konkurenciji i to mlađi i stariji natjecatelji tako da je Zvonko Pedić, iako inače vozi u kategoriji Junior, na nacionalnom prvenstvu vozio u kategoriji Elit.

Kvalifikacijska vožnja je bila za sve natjecatelje koju su krugu od 800 metara na travnatoj površini sa umjetnim i prirodnim preprekama vozili sami i borili se sa vremenom za ulazak u prvih 16. Nakon kvalifikacijskih utrka vozile su se četvrtfinalne utrke na način da su dva najbolja natjecatelja išla u polufinale, a u polufinalnoj vožnji opet dva najbolje u finalnu utrku. Od požeških natjecatelja u kvalifikacijama su oba natjecatelja prošli i kvalifikacije koji su kasnije ušli u finalnu utrku. U finalnoj utrci Mirko Budimlić zauzeo je treće,a Nino Pavičić četvrto mjesto. Vrijedan je to rezultat požeških biciklista gdje je bila veoma jaka konkurencija, a posebno kod Mirka Budimlića koji se penje na postolje Nacionalnog prvenstva u XC Eliminatoru.

U kvalifikacijama starijih muških kategorija Zvonko Pedić iako junior ostvaruje drugo vrijeme elite kategorije i u finalnoj utrci starta sa druge pozicije. Na početnoj ravnini jednom natjecatelju puca lanac i on udara u Zvonka koji se izvukao iz te situacije, ali ipak stvara mali zaostatak za vodećim i do kraja ne uspijeva vratiti prvu poziciju i uz to ostvaruje vrlo dobar rezultat i postaje doprvak Hrvatske u kategoriji XC Eliminator.

U nedjelju se vozila utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Našicama. U Našicama su uz bicikliste Ninu Pavičića, Mirka Budimlića i Zvonka Pedića, koji su bili u Bjelovaru, nastupili i Krešimir Pavičić i Matej Skuzin.

Na blatnoj i teškoj stazi, koja je bila dužine 5.900 metara prvi su startali Krešimir Pavičić koji je vozio 4 kruga i utrku je završio četvrti sa jednom minutom zaostatka za treće plasiranim. U isto vrijeme su vozili i Mirko Budimlić i Nino Pavičić koji su vozili tri kruga i utrku su završili Mirko na prvom mjestu i Nino na drugom.

Na start utrku su izašli Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Matej Skuzin u kategoriji Elite na kojoj je Pedić vozio utrku od 4 kruga, premoćno osvaja prvo mjesto i time učvršćuje prvo mjesto u ukupnom poretku. Matej Skuzin vozi utrku od 5 krugova i osvaja drugo mjesto kategorije Elite.

Svi ti uspjesi požeških biciklista su motivacija za Međunarodnu utrku ranga C1 u Samoboru koja će se voziti predstojećeg vikenda.

Izvor: BK LUKS Racing

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: