VELIKA FOTOGALERIJA S KRIŽNOG PUTA MLADIH POŽEŠKE BISKUPIJE: Od Starog Petrovog Sela do Požege hodočastilo više od 1.300 mladih ali i onih malo starijih generacija

Autor: D.K.

Kao i prethodnih godina Povjerenstvo za pastoral mladih organiziralo je križni put mladih Požeške biskupije koji je ove godine imao polaznu točku iz Starog Petrovog Sela.

Hodočasnici su se kretali jednim dijelom po glavnoj prometnici, a drugim kroz šumske proplanke i puteljke prema Požegi, i to kroz sela i predjele Godinjaka, Tisovca, Dolačkog grada, Starog Brestovca, Brestovca, Nurkovca i Završja.

Mještani kroz koja sela su prolazili hodočasnici pripremili su okrepu u za sve njih, a ribiči u Športsko-ribolovnog društva Klen iz Brestovca također su bili domaćini i pobrinuli se da nitko od hodočasnike ne ostane gladan i žedan. 

Program križnog puta bio je pod ovogodišnjim geslom bl. Jule Ivanišević u čijoj se godini nalazimo: „Idem služiti Isusu“.

Križni put je okrunjen euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali u 18.30 sati koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Uz druge mlade, na sudjelovanje u pobožnosti križnog puta sudjeluju ovogodišnji krizmanici, većinom iz župa Posavskog i Katedralnog arhiđakonata, osobito onih kroz koje prolazi križni put mladih.

Foto: Ante Krstanović

 

 

 

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek