Velički vatrogasci obnovili mandat čelništvu uz dodjelu brojnih priznanja i zahvala /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Po 123. puta Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika održalo je godišnju skupštinu, a ova je bila izborna pa je izabrano čelništvo društva.

-Nastavljamo suradnju s TZ Velike i udrugama na području naše općine kao napr. u organizaciji proslave Vincelova te manifestacije Najduži stol u Hrvata, i s KUD „Ivan Goran Kovačić“ pri manifestaciji Čuvajmo običaje zavičaja, s Motoklubom kod osiguranja moto kros utrka na Poljanicama, zatim veličke planinare pomažemo pri pohodu na Anđinu baraku i Veličkog cenera, s Udrugom dragovoljaca sudjelujemo u obilježavanju pada Vukovara paljenjem svijeća, zatim Boćarskom klubu smo pomogli u smještaju natjecatelja  na turniru, osiguranje manifestacije Ljeto pod zvijezdama  u organizaciji JU Park prirode Papuk na Starom gradu –kazala jer u izvješću o radu tajnica DVD Velika Zorica Adžić i dodala da su nabavili zapovjedno vozilo Nisann, a vozila Landrover i kombi Opel Vivaro smo, uz financijsku pomoć općine Velika prebacili u DVD Toranj i Trenkovo.

Ponosni su što su formirali tim predavača koji čine školovani vatrogasni kadar i visokoobrazovani vatrogasni časnici, sve mahom članovi veličkog  DVD-a koji su održali obuku za zvanje vatrogasac, vatrogasac 1.klase i vatrogasni dočasnik.

U 2016. godini operativni članovi društva su prošli obuke za zvanja i klase : vatrogasac(8 članova),vatrogasac I klase(6),vatrogasni dočasnik(3) i vatrogasni časnik  I klase(1), a članovi  su odradili specijalnosti za bolničara(8 članova),dišni aparati(5), tehničke intervencije(5), te akcidente(1).Od 112 članova DVD ima 38 operativnih,17 izvršujućih,7 pričuvnih,6 počasnih članova,te 44 pripadnika mladeži.

-U prošloj godini odrađeno je više vatrogasnih vježbi, od kojih bih naglasila združenu vježbu VZ Požeštine u Kaptolu,te združenu vježbu VC Velika u Biškupcima, kao i niz vježbi našeg društva kao što su vježbe s tehničkim alatom, vježbe s dišnim aparatima i sl.- istakla je Z. Adžić.

Potrebno je naglasiti da  je redovno financiranje vatrogasnog centra Velika od strane općine Velika omogućilo nesmetan rad i aktivnosti ovom društvu.

Zabilježene su 33 vatrogasne intervencije i 76 ostalih događanja, od  prijevoza vode, otvaranja stana i dr.  Kompletirana je osobna i zaštitna oprema za 23 vatrogasaca, a skupna oprema se nabavlja sustavno i planski.

Predsjednik DVD Velika Ante Adžić najavio je novi program rada i financijski plan kojim je predviđen nastavak plodnog rada, a oni su domaćini Susreta povelje zeleno-plavog prijateljstva ovog proljeća i jeseni u sklopu koje 20 godina surađuju vatrogasci više mjesta za kontinentalnog i jadranskog dijela naše zemlje.

Ante Adžić ponovo je izabran za predsjednika, Mijo Dalić za zamjenika,Zorica Adžić za tajnicu,Dejan Matijević za zapovjednika, te Marko Šostić za zamjenika, a izabrani su Upravni i Nadzorni odbor.

-Županija je osigurala sredstva za sve obljetnice u 2015. i 2016. godini, a dobrovoljno vatrogastvo im perspektivu jer se uključuje dosta mladih što treba sačuvati unatoč odlasku iz ovog kraja – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Rad skupštine pozdravili su Slavko Marinac,načelnik područnog ureda Uprave za spašavanje Požega, zatim Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine i Tomislav Stokić,zapovjednik VZ Pakrac-Lipik.

-Ovo društvo zajedničkim radom postiže zavidne rezultate, a pred vatrogascima je velika odgovornost i obaveza- istakao je pozdravljajući rad DVD-a načelnik veličke općine Vlado Boban.

Dodijeljena su brojna vatrogasna priznanja za 10,20 i 30 godina rada u vatrogastvu, zatim uvjerenja o završenoj obuci. Za 30 godina priznanje je dobio Josip Šostić Čombe, za 20 godina Zorica Adžić,Josip Kovačević, Matej Bošnjaković,Marko Šostić,Josip Štiglić i Drago Štokić.

Posebne zahvalnice dobili su načelnik općine Vlado Boban i Dražen Krstanović, urednik portala pozega.eu za plodnu suradnju i uključivanje u akcije DVD-a, te počasni član Đuro Karlo Šurbek. Kroz druženje sudionika  skupa nastupila je zabavna grupa „Prestige“ pod vodstvom Ivana Šalata.

/Foto: V.P./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: