Velički umirovljenici uredili i opremili prostor, a aktivne se pjevačka i glazbena sekcija /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Matica umirovljenika općine Velika na godišnjoj skupštini je prezentirala rad u prošloj godini, a više od 200 članova prihvatilo je sva izvješća uključujući i ono o uspješnom financijskom poslovanju.

-Dobili smo od općine na korištenje prostorije koje smo uredili vlastitim radom, te opremili uz pomoć općine, organizirali smo druženja za doček 2022. godine i Dan žena, u sportu je aktivna ženska sekcija u pikadu, a nastupili smo na županijskim sportskim i glazbenim susretima umirovljenika – istakla je u izvješću o radu Matice umirovljenika tajnica Ljubica Horvat. Dodala je da je izostala aktivnost dramske sekcije zbog obiteljske situacije voditeljice Marije Iličić, te izrazila nadu da slijedi nastavak njenog rada. Ovdje najviše aktivnosti imaju glazbena i pjevačka sekcija Ledena berba.

-Ova matica zaslužuje svaku pohvalu, a svi moramo poraditi da povećamo broj članova u svojim udrugama – kazao  je pozdravljajući skupštinu predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Nediljko Nenadić.

Pozdravne riječi u ime općine Velika i njenog načelnika Roberta Hofmana uputila je predsjednica veličkog Općinskog vijeća Anamarija Sikirić koja je čestitala umirovljenicima na dobrom radu i prepoznatljivosti.

Tijekom skupštine nekoliko vlastitih pjesama izvela je Mješovita pjevačka skupina i glazbeni sastav Ledena berba pod vodstvom Konrada Katića, koja je objavila tri albuma.

Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje uz pjesmu i svirku Konrada Katića na klavijaturama.

Više iz kategorije