Velički umirovljenici svirači i pjevači „Ledena berba“ snimili svoj treći album

Jedinstven je slučaj u našoj zemlji da ljudi starije dobi snimaju pjesme i objavljuju glazbene albume pogotovo sa svojim skladbama. Kako je poznato kroz dugogodišnji rad i niz proba to čine članovi Matice umirovljenika općine Velika čija je mješovita pjevačka skupina i glazbeni sastav koji nose ime „Ledena berba“ snimila ovih dana svoj treći nosač zvuka.

Njegov je naziv „Dajte ljubavi svima“, a donosi sedam vlastitih pjesama koje je napisao i uglazbio njihov umjetnički voditelj Konrad Katić dok su tri skladbe obrađene iz već poznatih.

Na prvom albumu „Moj živote moje doba“ bilo je pet vlastitih pjesama istoga autora inače dugogodišnjeg veličkog glazbenika. Te pjesme govore o zavičaju i njegovim ljepotama, ljubavi, umirovljeničkom životu i drugom, a glazbeni izričaj je starovinski na način kako se nekada sviralo i pjevalo u ovom dijelu Slavonije.

Drugi glazbeni album pod nazivom „Otvorite dušu svoju“ imaju deset pjesama i to šest Katićevih, te po jedna od dvojice Požežana Filipa Matasića i ranijeg violiniste „Ledene berbe“ Ranka Strahinje. Tonski snimatelj svih albuma je Robert Vojvodić.

Na novom trećem albumu pjevali su:Ljubica Horvat, Marica Beronja, Angela Toman, Jelica Ochs, Ljerka Zarić, Radmila Platenik-Protić, Kaja Biondić, Štefica Živković, Marica Solić, Dragica Zvekić, Božo Biondić i Jozo Vojvodić, te svirali: Konrad Katić(harmonika), Mile Andžić(violina), Ivan Biondić(bas) i Branko Terzić(bugarija).

Potporu objavljivanju trećeg albuma dali su općina Velika, Matica umirovljenika općine Velika i restoran „Čiča Mata“, a objavljen je, kao i prethodna dva, u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ „Pan press“iz Požege.

Velički umirovljenici kroz objavu albuma imaju i niz nastupa, a uskoro se očekuje svečano predstavljanje novog nosača zvuka.             

0 Comment