Velički umirovljenici skupine „Ledena berba“ snimili spot za pjesmu o svome mjestu (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Pjevačka i glazbena skupina „Ledena berba“ Matice umirovljenika općine Velika ovih je dana, nakon što su u prvoj polovini godine objavili svoj glazbeni album  „Moj živote, moje doba“, za jednu od pjesama snimili su video spot. To je pjesma „Velika“ koja je zapravo posvećena njihovom mjestu.

-„Moj živote,moje doba“, „Ledena berba“, „Velika“, „ Ljubav sjetna“ i „Kad te more teški jadi“ su naše pjesme na albumu, a nikada do sada nisu objavljene- kaže autor pjesama i voditelj skupine Konrad Katić, koji je odnedavno predsjednik veličkih umirovljenika, te dodaje da su željeli nešto stvoriti i ostaviti iza sebe generacijama koje dolaze. Njegove autorske pjesme pjevaju o zavičaju i njegovim ljepotama, umirovljeničkom životu i drugom, a glazbeni izričaj je starovinski na način kako se nekada sviralo i pjevalo u ovom dijelu Slavonije. Uz ovih pet pjesama velički umirovljenici i umirovljenice otpjevali su i odsvirali još pet odabranih narodnih pjesama koje su odavno postale evergini.

-Video spot smo snimali na više lokacija počevši kod objekata Šumarskog fakulteta u Dubokoj Rijeci, zatim kod župne crkve Sv. Augustina i unutar crkve, na predjelima veličkih vinograda, kod restorana „Čiča Mata“ i drugdje – nastavlja Katić. Spot za pjesmu „Velika“ bit će promocija ovog turističkog mjesta jer obuhvaća gotovo sve znamenitosti.

Potporu snimanju spota dala je općina Velika i njen načelnik Vlado Boban, a sada slijedi montaža spota nakon čega će biti upućen našim televizijskim stranicama radi emitiranja.

/Foto: V.B./

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: