Velički planinari darovali krv: “Naš član Tomica Šebalj krv je dao 46 puta i bio nam je poticaj da se i mi pridružimo”

Autor: D.K.

POŽEGA – Tijekom posljednje akcije darivanja krvi, koju je u Požegi organizirao Crveni križ Požega i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, prikupljene su 374 doze krvi, nezamjenjivog lijeka koji je mnogima spasio živote.

Značaj ove akcije prepoznali su brojni darivatelji s područja Požeštine, a među njima i planinari. Tako su se i ovaj puta akciji dobrovoljnog darivanja krvi zajednički odazvali članovi Planinarskog društva “Mališćak” iz Velike.

– Ovo je peti puta da idemo organizirano, kao članovi PD Mališćak, darivati krv. Želja nam je već odavno da iz Crvenog križa dođu u prostorije našeg društva gdje bismo darovali krv te organizirali ručak – grah za darivatelje. Međutim, kako se akcije više ne provode na terenu, odlazimo darovati krv u požeški Crveni križ. Naš član Tomica Šebalj krv je dao 46 puta i on nam je nekako bio poticaj da se i mi ostali članovi pridružimo – kaže predsjednik veličkih planinara Leonardo Perinović.

Krv je ovaj puta dalo 12 veličkih planinara, a na njihov se poziv uključilo i nekoliko planinara iz drugih društava. Svoju će plemenitost iskazati i u prosincu, 6.12., kada će se ponovno odazvati akciji dragovoljnog darivanja krvi pod “zastavom” PD Mališćak čije članove ne povezuje samo ljubav prema prirodi i planinarenju već i aktivno sudjelovanje u svim segmentima života svoga kraja i cijele Požeštine.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: