Velička Srimušijada: “Odličan izlet, odlična organizacija i odlična kajgana sa srimušem” (FOTO)

Autor: D.K.

VELIKA – “Odličan izlet, odlična organizacija i odlična kajgana sa srimušem”, prokomentirali su kratko planinari iz osječkog kraja koji su jučer sudjelovali u tradicionalnoj veličkoj “Srimušijadi”.

Četvrtu godinu za redom organizirali su je članovi Planinarskog društva “Mališćak” iz Velike. Riječ je o vrlo aktivnom društvu koje, zahvaljujući mladim entuzijastima, posljednjih godina ima velik broj aktivnosti i planinarskih pohoda.

Jučerašnja je “Srimušijada” okupila gotovo 200 planinara iz Požeško-slavonske, ali i drugih županija. Dobrodošlicu planinarima je zaželio Tomislav Galić, predsjednik Turističke zajednice općine Velika.

 

Hodalo se dvjema stazama: Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Tisovac-Duboka i Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Češljakovački vis-pl. kuća Trišnjica-Duboka gdje je organizirano druženje uz kajganu sa srimušem.

Prognoze su bile dosta loše i kiša je najavljena već od jutarnjih sati, no vrijeme je ipak poslužilo sve do pred kraj samog izleta. Vodiči su bili Mario Perić, Tomislav Šebalj, Anton Lukačević i Višeslav Turković, a za sigurnost planinara i ovaj puta su brinuli članovi HGSS, stanice Požega.

(Foto: Facebook – V. Turković (PD Mališćak), J. Ciganović (HGSS, stanica Požega)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: