Veličani proslavili svetkovinu svog Nebeskog zaštitnika, sv. Augustina /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

blankVELIKA – Koncelebriranim misnim slavljem kojeg je u suslavlju s desetak svećenika predvodio fra dr. Ivan Šarčević, profesor na Franjevačkoj bogosloviji u Sarajevu proslavljen je zaštitnik župe Velika kojem je svecu u čast posvećena župna crkva.

28. kolovoza Crkva slavi spomendan sv. Augustina, sveca čija je mladost bila krajnje raskalašena i duhovnošću potpuno prazna, ali koji je, nakon što je njegova majka sv. Monika dugi niz godina usrdno i neumorno molila za obraćenje svoga sina, potpuno promijenio život i sve svoje znanje i sve svoje snage usmjerio na proslavu Boga, na koje se odlike osvrnuo i sam predvoditelj misnog slavlja fra Ivan Šarčević.

blank

fra dr. Ivan Šarčević

-Jedan od uzora u našem kršćanskom životu svakako nam može biti sv. Augustin. Kad razmišljamo o svetom Augustinu prisjećamo se povijesti Augustinaca kojih je bilo različitih. I ovdje su bili u Velikoj do dolaska Turaka. Nadalje kada razmišljamo o sv. Augustinu dolazimo do spoznaje da je on bio veliki grešnik koji se kasnije obratio. Njegova je majka Monika bila velika žena čije su molitve itekako bile uslišane – rekao je između ostalog na propovijedi fra Ivan.

Među brojnim vjernicima na misnom slavlju su bili, što je bilo i u prigodi obilježavanja Dana općine Velika, općinski načelnik i njegov zamjenik, Vlado Boban i Ivica Potočanac, predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška i dr.

/Foto: D. Mirković/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića