VELEUČILIŠTE U POŽEGI: Članovi upravnoga vijeća obišli gradilište u Osječkoj ulici – Studentski dom u Požegi bit će u funkciji do kraja godine

Autor: PROMO

Nakon redovite sjednice Upravnoga vijeća Veleučilišta u Požegi (VUP), održane u ponedjeljak 15. srpnja, predsjednik upravnoga vijeća te požeške visokoškolske ustanove, prof.dr.sc. Drago Šubarić, ujedno i prorektor osječkoga sveučilište, zatim član upravnoga vijeća, prof.dr.sc. Vlado Guberac, koji je i rektor osječkoga sveučilišta, te dekan VUP-a, prof.dr.sc. Borislav Miličević obišli su gradilište novoga Studentskoga doma u Požegi.

Prema viđenom, radovi idu svojom dinamikom, do kraja kolovoza završit će „grubi“ građevinski radovi te će se onda krenuti u opremanje objekta, nakon što se provede potreban natječaj i izabere najpovoljniji ponuđač. Prema planu, novi bi, zapravo prvi dom za požeške studente u funkciji trebao biti do kraja ove godine.

– Kao što sam i ranije govorio, izgradnjom Studentskoga doma očekujemo porast atraktivnosti Veleučilišta u Požegi, jer kroz ove godine vodimo brigu o poboljšanju studentskog standarda, što bi se zasigurno trebalo odraziti na budućnost ove ustanove. Zadovoljni smo kako radovi napreduju, sve ide po planu. Uz to, Veleučilište očekuje znatna ekspanzija, jer u razgovorima s više ministarstava dogovaramo nove programe, što znači da bi Požega dobila  i nove studije – rekao je prof.dr.sc. Drago Šubarić, predsjednik Upravnoga vijeća VUP-a.

Kroz ovaj projekt, podsjetimo, izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 četvornih metara koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, te dva kreveta za studente sa invaliditetom, zatim polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samouslužnu praonicu rublja i opremljenu kuhinju sa restoranskim prostorom kapaciteta osamdeset osoba.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: