Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Večeras svi putevi vode prema požeškom Trgu sv. Trojstva: Uz bogat zabavni program paljenje ivanjskog krijesa

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prvi dan ljeta Požega će obilježiti paljenjem ivanjskog krijesa, tradicionalnom manifestacijom koja svake godine na središnjem gradskom trgu okupi brojne sugrađane i goste željne dobre zabave. Ovogodišnji program održat će se u srijedu, 21. lipnja s početkom u 18 sati kada će nam svoje umjetničke plesne vještine predstaviti Plesni studio Marine Mihelčić i Požeške mažoretkinje, UO Plesna radionica Ilijane Lončar i Scenski studio ARTina. Od 19,15 očekuje nas povratak u 90-e i  nastup udruženih dance kraljica Elle, I. Bee i Minee koju su posljednjih godina zajedničkim, redovito rasprodanim serijama koncerata, stekle fantastičnu i zapanjujuću privrženost neopterećene publike spremne na veselje i dobar retro provod.

Potom, oko 21,30, slijedi paljenje ivanjskog krijesa. Ivanje je bio glavni ljetni blagdan unutar godišnjeg ciklusa narodnih običaja, dan kojim se prema katoličkom kalendaru slavi rođenje sv. Ivana Krstitelja, 24. lipanj, oko kojeg se okupilo nekoliko različitih tradicija, a pada u vrijeme ljetnog solsticija. Glavno obilježje Ivanja je paljenje vatre, ivanjskog krijesa, drevna i zajednička tradicija, ne samo Hrvata i Slavena, nego gotovo svih europskih naroda, a požeški krijes upalit će članovi Povijesne postrojbe Gradska straža Požega sa svojim gostima - Povijesnom postrojbom HV-a Bjelovarski Graničari-Husari 1756" iz Bjelovara, Povijesno postrojbom 10. Satnija Ivanić iz Ivanić Grada, Turopoljskim banderijem iz Turopolja i Varaždinskom građanskom gardom, uz pomoć Odreda izviđača Požega.

Ulaskom u prvu ljetnu noć, doživite romantiku koncerta jednog od najboljih autentičnih pop-rock sastava devedesetih godina u Hrvatskoj, Letećeg odreda. Poklonite sebi i svojim voljenima vrhunski glazbeni događaj i nezaboravan provod u romantičnoj noći koja neće nikoga ostaviti ravnodušnim!

Uz bogatu ponudu hrane i pića, bit će to noć za pamćenje! Vidimo se na Trgu Svetog Trojstva u Požegi od 18 sati.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo