Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Večeras svi putevi vode na požeški Trg sv. Trojsta: Uz gastro zanimljive i zabavne manifestacije - svi ste pozvani!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Večeras svi putevi vode na požeški Trg sv. Trojsta: Uz gastro zanimljive i zabavne manifestacije - svi ste pozvani! Požega.eu | Večeras svi putevi vode na požeški Trg sv. Trojsta: Uz gastro zanimljive i zabavne manifestacije - svi ste pozvani!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

„Festivala kulena i vina“ već je započeo u jutarnjim satima. Pristižu uzorci kulena čije ocjenjivanje počinje od 13 sati.

Stručni dio Kulenijade održat će se u prostoru Studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, gdje će u poslijepodnevnim satima biti organizirane edukacije kako za proizvođače kulena, tako i za vinare, a sve u organizaciji vrhunskih predavača požeškog Veleučilišta. 

42. požeška Kulenijada okupit će brojne majstore, proizvođače kulena iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema koji će predstaviti svoj proizvod za čiju izradu se primjenjuje izvorna tradicionalna receptura, a na ovaj način će se promovirati domaća proizvodnja i tradicijski običaji. Priznanja kulenarima, kao i proglašenje ovogodišnjeg Šampiona Kulenijade bit će također održano u večernjim satima u sklopu manifestacije na trgu.

Svakom kulenaru će biti osiguran štand na kojemu će u popodnevnim i večernjim satima, u sklopu Festivala kulena&vina, moći prezentirati svoj proizvod.

Početak program na Trgu Sv. Trojstva predviđen je u 17,00 sati kada će nastupiti Plesni studio Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar te Scenski studio ARTina. Na zapadnom dijelu Trga Sv. Trojstva, od zgrade Gradskog muzeja pa sve do Gradske tržnice odvijat će se prodajna izložba i Sajam antikviteta u organizaciji Udruge Požeški čuvari baštine i tjednika Kronika požeško – slavonska. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima. Kada je riječ o prodajnoj izložbi, još uvijek traju prijave, ali kao i na svim našim manifestacijama, uz proizvođače kulena i vina, očekujemo i obiteljska gospodarstva, kreativne udruge i mnoge druge.

Od 18 sati započet će degustacija kulena za građanstvo na Trgu Svetog Trojstva, a u isto vrijeme i nastup popularne Cecilije koja će nas zabavljati sve do 21 sat. Poznata pjevačica i televizijska voditeljica Cecilija Rudić dobitnica je brojnih nominacija, priznanja i nagrada. Kraljica je moderne tamburaške glazbe, a sad već velikim koracima putuje na sam vrh hrvatske estrade te k novom epitetu – kraljice zabavne glazbe.

U 21 sat uslijedit će nam dodjela priznanja kulenarima i proglašenje pobjednika, Šampiona Kulenijade, kao i dodjela priznanja najboljim vinarima. U 21,15 očekuje nas dolazak Povijesne postrojbe Gradska straža Požega, uz gostujuće postrojbe iz Bakra i Osijeka, te Odred izviđača Požega koji će nas uvesti u svečanost paljenja Ivanjskog krijesa kojim ćemo i ove godine simbolično obilježiti dolazak ljeta.

Dok se Ivanjski plamen bude obasjavao nebo nad požeškim središnjim trgom, na pozornicu će izaći Mejaši. Jedan od najpoplarnijih mladih hrvatskih bendova koji se ističe od netipičnim postavom instrumenata i izgledom. Ovi tamburaši u svojoj postavi imaju bubnjeve, bass gitaru i elektro-akustičnu gitaru što do nedavno nije bila česta pojava kod tamburaša. Elemente pop-rocka možete čuti u njihovim pjesmama, a jedinstven izgled – izlizane traperice, karirane košulje i starke, u njihovim spotovima.

Sve ostale informacije vezane uz manifestaciju možete dobiti u Turističkom uredu TZ Grada Požege, A. Kanižlića 3 ili na tel. 034 274 900.

Radujemo se Vašem dolasku na Festival kulena&vina u Požegu!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.