Veća sigurnost pješaka, ponajprije učenika: Vrijeme im išlo na ruku pa nogostup, most i autobusno stajalište završili prije snijega

EMINOVCI – Izvođač radova je završio s predviđenim radovima u Eminovcima, na izgradnji pješačke staze, pješačkog mosta preko potoka Kaptolka, autobusnih stajališta i parkirališta. Tim projektom, financiranim sredstvima Hrvatskih cesta, uvelike će se povećati sigurnost pješaka i drugih sudionika u prometu.

-Vrijeme je išlo na ruku građevinarcima, koji su u zadnji tren prije snježnih padalina završili planirane poslove. Prvenstveno smo sretni zbog brojne djece koja svakodnevno odlaze u školu, a isto tako se i vraćaju iz škole. Moramo se zahvaliti na velikom razumijevanju Hrvatskih cesta koje su prihvatile financirati ukupnu gradnju pješačke staze, mosta, ugibališta za autobuse i parkirališta svojim sredstvima – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević kojeg smo zatekli na gradilištu s radnicima.

Radove je izvodila požeška tvrtka Promet građenje d.o.o. koja je izvođenje dobila kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda. Preostaje još postavljanje prometne signalizacije i izdavanje uporabne dozvole.

Podsjetimo, vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna (s PDV-om) koji su obuhvatili izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta uz Državnu cestu D-51. Nogostup je izgrađen s lijeve strane kad se iz pravca Eminovaca ide prema Požegi.

Zahvaljujući ažurnosti načelnika Kovačevića na vrijeme je priređena sva potrebna dokumentaciju što je bila prevaga u dobivanju projekta i izvođenju radova.

Još jednom podsjećamo kako su prošle godine uložena znatna financijska sredstva u naselje Eminovce i to u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, gotovo 1,5 milijun kuna.

0 Comment