Već prvi rezultati govore o bržoj i kvalitetnijoj usluzi bez otpuštanja djelatnika

Autor: J.M.D.

PAKRAC – Pomalo su simptomatične konferencije za novinare koje se u principu održavaju na “drugi” dan pojedinog katoličkog blagdana ovaj puta ponovno u Pakracu, na drugi dan Uskrsa. Kao takva konferencija gotovo u istom sastavu je bila na “drugi” dan Božića 2013. kada je najavljen pilot projekt spajanja pakračke bolnice sa požeškom.

Danas su konferenciju za novinare u pakračkoj bolnici održali  ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić, saborski zastupnik Zdravko Ronko, zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik te ravnatelj Opće županijske bolnice prof.dr.sc. Željko Glavić i njegov zamjenik Krunoslav Kelemen.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati za prva nepuna četiri mjeseca otkako pakračka bolnica radi kao jedinstvena ustanova u sklopu požeške bolnice u kojoj je vidljiva kvalitetnija i brža usluga, u kojoj je postignuta znatna ušteda bez otpuštanja djelatnika i ukidanja pojedinih odjela. Najavljena su dadatna zapošljavanja i popravak CT uređaja za koje će se izdvojiti znatna sredstva dok će se u narednoj godini kupiti novi i moderniji uređaj, a planira se i otvaranja novog odjela za palijativnu skrb u Pakracu.

-Upravo ovaj ogledni pilot projekt spajanja pakračke i požeške bolnice je bio zalog da se sačuva pakračka bolnica i da se sačuvaju radna mjesta – između ostalog naglasio je Ronko koji je nadalje istaknuo da požeška bolnica ima 4 profesora, 11 primariusa i toliko doktora znanosti, 86 ili 87 specijalista, 36 subspecijlaista koji su uz dosadašnje liječnike u Pakracu na raspolaganju i pacijentima na ovom području, koji i organizirano dolaze po potrebi i ustaljenom redu.

Izneseni su i određeni pokazatelji koji govore o daleko jeftinijim nabavnim odnosno ulaznim cijenama za određene proizvode i usluge što zavrjeđuje poseban osvrt sa svim iznesenim činjenicama.

Na pripajanje bolnica i na učinkovitost rada prema novom modelu osvrnuo se i ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić iskazavši veliko zadovoljstvo načinom i organizacijom rada.

-Želimo i dalje ulagati u ovu bolnicu. Otvaramo odjel palijative koji će se napraviti u drugoj polovici ove godine što je ekstremno važno ne samo za Požešku županiju nego i za cijeli ovaj dio istočne Slavonije ali i susjedne Sisačko-moslavačke županije – istaknuo je ministar Ostojić.

Da je pacijent u središtu zanimanja potvrđuju i izjave kako ministra zdravlja tako i njegovog zamjenika Marijana Cesarika koji naglašava da su svi napori usmjereni prema pacijentu.

-Mislim da pacijenti u Pakracu mogu biti itekako zadovoljni jer im sada dolazi i anesteziolog, dermatolog i okulist, doći će i svaki drugi specijalist koji im treba. Dakle sada imaju na raspolaganje kao što je to rečeno vrhunske specijaliste i sada svi međusobno međusobno mogu izmjenjivati svoja znanja – naglašava Cesarik koji nadalje govori da niti jedna bolnica u Hrvatskoj nema toliko tužbi koliko ima pakračka bolnica.

Cesarik je pozvao gradonačelnik Pakraca Davora Hušku da oslobodi zdravstvene ustanove, u ovom slučaju bolnicu, komunalnih naknada  kao što je to učinio Ronko dok je bio gradonačelnik i naglasio da samo ako to učini da je učinio dovoljno.

Iz izlaganja ravnatelja OŽB Požega prof. Glavića evidentno je da u ova dosadašnja više od tri mjeseca otkako bolnice djeluju objedinjeno nema ozbiljne pritužbe pacijenata.

-Sve što smo u ova tri mjeseca radili i napravili bilo je na pacijentima – rekao je Glavić koji nadalje naglašava da se zaposlenici izuzetno trude dokazati da su ovdje potrebni bolnički sadržaji što pokazuje izvršenje posla kroz ova tri četiri mjeseca i pristup radu.

Do sada je od sedam bolnica pripajanjem nastalo tri bolnice među kojima je i pakračka bolnica u smjeru kojeg je bila težnja da u jednoj županiji bude jedna bolnica na osnovu zadanih parametara.

Što se tiče CT uređaja koji je trenutno u kvaru ministar naglašava kako je taj uređaj dobiven 2005. godine ali se nažalost “cijev” pokvarila prije 10-ak dana na što je odmah reagirao i potpisao-odobrio fakturu na cca 690 tisuća kuna kako bi se taj kvar otklonio i uređaj stavio u funkciju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: