Već prvi rezultati govore o bržoj i kvalitetnijoj usluzi bez otpuštanja djelatnika

Autor: J.M.D.

PAKRAC – Pomalo su simptomatične konferencije za novinare koje se u principu održavaju na “drugi” dan pojedinog katoličkog blagdana ovaj puta ponovno u Pakracu, na drugi dan Uskrsa. Kao takva konferencija gotovo u istom sastavu je bila na “drugi” dan Božića 2013. kada je najavljen pilot projekt spajanja pakračke bolnice sa požeškom.

Danas su konferenciju za novinare u pakračkoj bolnici održali  ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić, saborski zastupnik Zdravko Ronko, zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik te ravnatelj Opće županijske bolnice prof.dr.sc. Željko Glavić i njegov zamjenik Krunoslav Kelemen.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati za prva nepuna četiri mjeseca otkako pakračka bolnica radi kao jedinstvena ustanova u sklopu požeške bolnice u kojoj je vidljiva kvalitetnija i brža usluga, u kojoj je postignuta znatna ušteda bez otpuštanja djelatnika i ukidanja pojedinih odjela. Najavljena su dadatna zapošljavanja i popravak CT uređaja za koje će se izdvojiti znatna sredstva dok će se u narednoj godini kupiti novi i moderniji uređaj, a planira se i otvaranja novog odjela za palijativnu skrb u Pakracu.

-Upravo ovaj ogledni pilot projekt spajanja pakračke i požeške bolnice je bio zalog da se sačuva pakračka bolnica i da se sačuvaju radna mjesta – između ostalog naglasio je Ronko koji je nadalje istaknuo da požeška bolnica ima 4 profesora, 11 primariusa i toliko doktora znanosti, 86 ili 87 specijalista, 36 subspecijlaista koji su uz dosadašnje liječnike u Pakracu na raspolaganju i pacijentima na ovom području, koji i organizirano dolaze po potrebi i ustaljenom redu.

Izneseni su i određeni pokazatelji koji govore o daleko jeftinijim nabavnim odnosno ulaznim cijenama za određene proizvode i usluge što zavrjeđuje poseban osvrt sa svim iznesenim činjenicama.

Na pripajanje bolnica i na učinkovitost rada prema novom modelu osvrnuo se i ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić iskazavši veliko zadovoljstvo načinom i organizacijom rada.

-Želimo i dalje ulagati u ovu bolnicu. Otvaramo odjel palijative koji će se napraviti u drugoj polovici ove godine što je ekstremno važno ne samo za Požešku županiju nego i za cijeli ovaj dio istočne Slavonije ali i susjedne Sisačko-moslavačke županije – istaknuo je ministar Ostojić.

Da je pacijent u središtu zanimanja potvrđuju i izjave kako ministra zdravlja tako i njegovog zamjenika Marijana Cesarika koji naglašava da su svi napori usmjereni prema pacijentu.

-Mislim da pacijenti u Pakracu mogu biti itekako zadovoljni jer im sada dolazi i anesteziolog, dermatolog i okulist, doći će i svaki drugi specijalist koji im treba. Dakle sada imaju na raspolaganje kao što je to rečeno vrhunske specijaliste i sada svi međusobno međusobno mogu izmjenjivati svoja znanja – naglašava Cesarik koji nadalje govori da niti jedna bolnica u Hrvatskoj nema toliko tužbi koliko ima pakračka bolnica.

Cesarik je pozvao gradonačelnik Pakraca Davora Hušku da oslobodi zdravstvene ustanove, u ovom slučaju bolnicu, komunalnih naknada  kao što je to učinio Ronko dok je bio gradonačelnik i naglasio da samo ako to učini da je učinio dovoljno.

Iz izlaganja ravnatelja OŽB Požega prof. Glavića evidentno je da u ova dosadašnja više od tri mjeseca otkako bolnice djeluju objedinjeno nema ozbiljne pritužbe pacijenata.

-Sve što smo u ova tri mjeseca radili i napravili bilo je na pacijentima – rekao je Glavić koji nadalje naglašava da se zaposlenici izuzetno trude dokazati da su ovdje potrebni bolnički sadržaji što pokazuje izvršenje posla kroz ova tri četiri mjeseca i pristup radu.

Do sada je od sedam bolnica pripajanjem nastalo tri bolnice među kojima je i pakračka bolnica u smjeru kojeg je bila težnja da u jednoj županiji bude jedna bolnica na osnovu zadanih parametara.

Što se tiče CT uređaja koji je trenutno u kvaru ministar naglašava kako je taj uređaj dobiven 2005. godine ali se nažalost “cijev” pokvarila prije 10-ak dana na što je odmah reagirao i potpisao-odobrio fakturu na cca 690 tisuća kuna kako bi se taj kvar otklonio i uređaj stavio u funkciju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot