Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VATROGASTVO POŽEŠKE ŽUPANIJE: Dobra suradnja na svim razinama – Povelja zahvalnosti potvrdila plodan rad

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Krstanović

-Prema podacima iz središnje baze podataka Vatronet u vatrogasnim organizacijama na području županije djeluje blizu 4800 članova u 54 dobrovoljna društva, dva u gospodarstvu i dvije javne postrojbe, a operativnih je 1212, pomlatka i mladeži 1083 člana – istakao je u izvješću o radu županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener na izvještaj skupštini Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije. Domaćini su joj bili općina Kaptol i tamošnje vatrogasno društvo.


Tijekom prošle godine na području županije provedene su 2.303 različite vatrogasne intervencije. U mjesecu srpnju olujno nevrijeme je zahvatilo veće područje pa se većina tehničkih intervencija odnosi na taj događaj. Tom prigodom smo primili izvanrednu dislokaciju u vidu autoljestvi od DVD-a Belišće s dva vatrogasca koji su pomagali u sanaciji šteta na području Grada Pleternice, te su im upućene zahvale.
Naglasak je uz preventivni rad i nadalje na osposobljavanju pa je 139 vatrogasaca položilo za zvanja i 86 za specijalnosti. Nadalje šest ekipa je sudjelovalo na državnom natjecanju, a najbolje plasirane ekipe su DVD Vetovo MŽ 16. mjesto i DVD Jakšić MM 18. mjesto. Na prvom Koordinacijskom natjecanju vatrogasnog pomlatka sudjelovalo je naših 6 ekipa i najbolje rezultate su postigli DVD Vetovo DŽ 1. mjesto i DVD Jakšić DM 4. mjesto.


-Potrebito je istaći da je u izvještajnom razdoblju uspostavljena dobra suradnja na svim razinama djelovanja. Posebice ističemo veoma dobru suradnju sa članicama Zajednice, odnosno sa VZ-e Požeštine, VZ-e Pakrac-Lipik, VZ-e Grada Požege, DVD-ima- posebice središnjim DVD-ima, javnim postrojbama grada Požege i županije, te sa Hrvatskom VZ-om s kojom je uspostavljena kontinuirana suradnja, a preko izaslanika aktivno smo uključeni u rad izvršnih tijela i pomoćnih radnih tijela na razini države – zaključio je M. Ašenbrener.
Ovako plodan rad prepoznala je regionalna i lokalna samouprava pa je županijskoj VZ uručena Povelja zahvalnosti.


-Zahvala na vašoj pomoći kod organizacije proslave 150 godina postojanja našeg društva – kazao je pozdravljajući skup Sebastijan Galiot, predsjednik DVD Požega. Pozdravne riječi uputili su predstavnici vatrogastva Zagrebačke županije, pročelnik Službe Civilne zaštite Slavko Martinac, te Nenad Radojčić, počasni član ove VZ, koji je uručio darove tvrtke Vatropromet, zatim počasni predsjednik ove VZ Željko Petrović, kao i Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptol zahvalivši na suradnji sa općinama i gradovima.


-Svjedočimo zajedništvu i dobroj suradnji, vatrogasci su prepoznati jer su uvijek prvi u svim nepogodama i potrebama građana, pa smo u županiji, gradovima i općinama ponosni na vas i zahvalni – naglasila je u ovoj prigodi županica Antonija Jozić te dodala da su odluke vatrogasaca promišljene pri čemu je kljuna struka koja ih vodi naprijed.


Skup je pozdravio i Mario Paluh, zamjenik državnog vatrogasnog zapovjednika, a gosti su bili predstavnici vatrogasnih zajednica Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije, te Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca.


Skupština je okončana dodjelom odličja HVZ predsjedniku Županijske VZ Dragutinu Žnidarecu za poseban doprinos vatrogastvu, a za dugogodišnji rad počasnim članom ove VZ proglašen je Zlatko Zerdin, umirovljeni čelnik VZ Pakrac-Lipik.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.