Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VATROGASNI CENTAR PLETERNICA: Na prostoru Športsko-rekreacijskog centra održana združena pokazna vježba

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.Tomić/A.Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.Tomić/A.Krstanović

Na prostoru Športsko-rekreacijskog centra u blizini Orljave održana je 25. svibnja u predvečernjim satima pokazna vježba Vatrogasnog centra Pleternica. Na vježbi koja je tradicionalno održana u Mjesecu zaštite od požara sudjelovala su Dobrovoljna vatrogasna društva Pleternica, Sulkovci, Gradac, Buk, Frkljevci, Požeška Koprivnica i Brodski Drenovac
te Javna vatrogasna postrojba Požeško-slavonske županije.


Tijekom vježbe bila je demonstrirana izbava ljudi iz zapaljene zgrade te vanjsko gašenje objekta. Istovremeno su gašena dva požara na otvorenom prostoru usmjeravanjem mlazova iz dvaju navalnih vozila. U vježbi je sudjelovalo i jedno šumsko vozilo uz vatrogasne kombibuse s modulima za gašenje. Obavljeno je postrojavanje svih vatrogasaca, a smotru je obavio predsjednik pleterničkog Vatrogasnog centra Ivica Klobučar, u nazočnosti gradonačelnice Marije Šarić.


Obraćajući se prigodnim riječima postrojenim vatrogascima, gradonačelnica im je zahvalila na njihovoj spremnosti kod pojedinih intervencija tijekom cijele godine, te što prvi pomažu ljudima u potrebi, a svoje slobodno vrijeme izdvajaju dajući svoj doprinos društvenoj zajednici.


-Grad vam je na raspolaganju za sve vaše upite i prijedloge i zajedničke aktivnosti koje ćemo, vjerujem, i ove godine imati, na uređenju vaših domova i tijekom drugih aktivnosti koje organizirate, a mi ih rado podržavamo-poručila je gradonačelnica. Združenoj vatrogasnoj vježbi prisustvovali su brojni građani, od najmlađih do najstarijih.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.