Vatrogasna zajednica grada Požege skupštinom uz dodjelu zahvalnica i priznanja proslavila deset godina postojanja

Autor: Jelenko Topić

Vatrogasna zajednica grada Požege na 12. redovnoj izvještajnoj sjednici svoje skupštine donijela je planove rada za slijedeće razdoblje, a prihvaćena su izvješća o radu predsjedništva, zapovjedništva i financijsko izvješće za 2021. godinu. Sve je to zbog pandemije korona virusa pomaknuto isto kao i svečani dio te sjednice u povodu prvog desetljeća rada.   

Počasni predsjednik te zajednice Šimun Miletić uručio je zahvalnice za potporu i suradnju Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi, Županijskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasnoj zajednici(VZ) Požeštine, počasnom predsjedniku Županijske VZ Željku Petroviću, te nizu vatrogasnih centara i društava, a dvadesetak dužnosnika i vatrogasaca primili su statue vatrogasca za aktivnost i dobru suradnju tijekom prvog desetljeća rada.

-Kroz ovu godinu naporno smo radili, utrošena su sredstva za razvoj vatrogastva, te nastavljena dobra suradnja dobrovoljaca i javne vatrogasne postrojbe – kazao je predsjednik VZ grada Požege Sebastijan Galliot. Upozorio je na oronulost vatrogasnog doma i potrebu kupovine vozila cisterne za DVD Požega koje uskoro slavi 150 godina rada.

Predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec uz kojega je bio i županijski zapovjednik Marko Ašenbrener pozvao je vatrogasce na složan rad i zajedništvo.

-Lijepo je vidjeti mlade vatrogasce, nadam se da će se vatrogastvo još više omasoviti jer je značajno za sigurnost, te očuvanje života i imovine – kazao je čestitajući jubilej zamjenik županice Ferdinand Troha. Prigodnim riječima pridružio se i gradonačelnik Požege Željko Glavić.

-Vi ste stalno izloženi i na raspolaganju uvijek kada zatreba, a posebna zahvala za vaše angažiranje nakon prošlogodišnjih poplava i tuče na području grada – naglasio je gradonačelnik Glavić dodajući da su opstojnost, zajedništvo i uređenost sustava vatrogastva izuzetno značajni za budućnost zbog klimatskih promjena koje donose ugroze.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek