Vatrogasci Sulkovaca i tamošnji mještani dobili zgradu na ponos i diku cijelog mjesta /FOTO/

Autor: PROMO

Završena je energetska obnova zgrade DVD Sulkovci na adresi Sulkovci 89, Pleternica (KK.04.2.1.04.0813).Projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, vrijedan je 607.619,39 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u iznosu od 379.475,98 kuna. U nazočnosti gradonačelnice Pleternice Marije Šarić te članova DVD-a, danas je u novouređenom domu održana završna konferencija projekta.

Projekt energetske obnove zgrade DVD Sulkovci čiji je nositelj Grad Pleternica, a sufinanciran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014- 2020., izravno doprinosi smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja.

“Projekt je uspješno završen čime je naselje Sulkovci dobilo prekrasan prostor u kojem članovi DVD-a , ali i svi mještani imaju mogućnost organizirati razne događaje. Druženja i radionice u kvalitetnom i modernom uređenom prostoru, ugodnom i sigurnom za boravak, a povrh toga i energetski učinkovitom po pitanju potrošnje energije i emisije CO2,” naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež predstavljajući projekt i ostvarene rezultate na današnjoj završnoj konferenciji.

Projekt je započeo u kolovozu 2019. godine i traje 24 mjeseca, a u sklopu projektnih aktivnosti obavljena je zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg (pelete) te zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 75,18 posto prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera. Zgrada je, nakon energetske obnove, iz energetskog razreda G prešla u energetski razred B.

Novim ruhom i potencijalima Vatrogasnog doma posebno su oduševljeni vatrogasci, ali razloga za ponos imaju i svi ostali mještani, naglasio je predsjednik DVD Sulkovci Željko Dvorski. “Radosni smo zbog uspješnog završetka ovog projekta, a zahvaljujemo se posebno Gradu Pleternici i Poduzetničkom centru Pleternica koji su ovo omogućili. Prostor je sada kvalitetan, energetski učinkovit i otvara nam brojne mogućnosti za nove aktivnosti, a to nam je posebno drago zbog velikog broja naših mladih članica i članova,” naglasio je Dvorski.

Zadovoljstvo je iskazao i predsjednik Mjesnog odbora Sulkovci Igor Majetić. Uz zahvalu Gradu Pleternici koji je prepoznao potrebe ovdašnjeg stanovništva, Majetić je naglasio: “Ovo je sada prostor na diku cijelog mjesta, služi svim organizacijama i udrugama u mjestu, vatrogascima, nogometnom klubu, svim mještanima, i nadam se kako ćemo se s radošću i što češće ovdje okupljati.”

Prigodnim riječima okupljene mještane i vatrogasce pozdravila je gradonačelnica Marija Šarić.”Ovo je jedan veliki projekt za koji smo dugo čekali europska sredstva, ali uspjeli smo privesti projekt kraju. Kao što smo ovaj objekt završili na ponos i diku vašeg naselja i nas kao Grada Pleternice, tako ćemo i ostale projekte sigurno privesti kraju.Čestitam što imate ovoliko mladi, puno smo domova uredili ove godine, ali ovoliko mladih nisam vidjela na okupu! Čestitam vam na tome i nadam se kako ćete ovaj prostor koristiti svakodnevno te da ćemo se uskoro vidjeti i u drugim obnovljenim objektima,” poručila je gradonačelnica Šarić.

Vatrogsni dom blagoslovio je i prigodne riječi uputio pleternički župnik preč. Antun Ćorković.

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Više iz kategorije