Vatrogasci proveli brojne aktivnosti, očekuju gradnju doma i tehničko vozilo (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

blankČAGLIN – Na redovnoj 84. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čaglin tajnik Ivan Kukić podnoseći izvještaj o radu u protekloj godini istakao je niz aktivnosti na osposobljavanju članstva, akcije na čišćenju ostataka starog vatrogasnog doma, kao i intervencije za potrebe žitelja toga kraja. Uz 54 redovna člana društvo ima 16 članova mladeži i 13 podmlatka tako da je osigurana budućnost dobrovoljnog vatrogastva u Čaglinu.

blank

Zapovjednik Drago Skeledžija je rekao da su imali 41 intervenciju od kojih je 7 požarnih i to 2 na objektima, te pet na otvorenom prostoru. Izveli su 18 vježbi, te nabavili dio opreme, a očekuju početak izgradnje novog doma sa spremištem, kao i dobivanje tehničkog vozila od Vlade austrijskog Tirola.

blank

Plan za ovu godinu obuhvaća uređenje prostorija i garaža, te poligona za vježbe i natjecanja.

-DVD dobro funkcionira i izvršava svoje zadaće, želim da tako i ostane, a nastavit ćemo davati potporu – kazao je u pozdravnoj riječi načelnik čaglinske općine Dalibor Bardač. Pohvalne riječi o radu i suradnji izrekli su Drago Adžić,predstavnik Vatrogasne zajednice grada Požege, te Zvonko Jurić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine.

blank

-Unatoč teškoj i nepovoljnoj financijskoj situaciji vatrogastvo ima perspektivu, a županija će nastaviti dosadašnju potporu-istakao  je zamjenik Požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Izrazio je nadu da će za izgradnju doma dobiti sredstva Europske unije.

blank

-Vaši rezultati su izvrsni, kroz 20 godina ostvarili ste veliki pomak u pogledu operativnosti, opremanja i osposobljavanja, a imamo ljude na funkcijama što je ključno za daljnju potpru vatrogastvu ovog kraja-rekao je Željko Petrović,predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije. On je Zdravku Kuserbanju, Peri Šulcu i Zdenku Šipecu uručio plakete za 40 godina rada u vatrogastvu, te Dinku Lukasu i Zvonku Puliću za 30 godina.

Predsjednik čaglinskog DVD-a Zdenko Šipec uručio je priznanja donatoru Milanu Dundoviću, te tvrtkama i pojedincima za potporu u radu društva, a skupu su nazočili brojni predstavnici prijateljskih društava iz Požeštine, te našičkog i valpovačkog kraja.

Komentiraj:

blank