Vatrogasci Gradca zbratimit će se sa kolegama iz istoimenih mjesta u RH i Sloveniji

Autor: Jelenko Topić

GRADAC – Uz izbor novog Upravnog odbora Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradac od devet članova na 91. godišnjoj izvještajno-izbornoj  skupštini za predsjednika je izabran Mladen Kvesić, zamjenika Marko Zeljko, tajnika Darko Šinko, zapovjednika Ivan Zeljko, zamjenika zapovjednika Josip Šinko, blagajnika Nikola Raguž, te spremištara Nenad Patajac.

-Grad stoji iza vas i prati vaš rad, uređen je vatrogasni dom, a vi ste iza DVD Pleternica najoperativnije naše vatrogasno društvo što ste pokazali proteklih godina za vrijeme poplava- kazala je u pozdravnoj riječi Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice dodavši da grad godišnje za vatrogastvo izdvaja oko 200 tisuća kuna što se raspoređuje u 12 vatrogasnih društava ovoga kraja. Skup je pozdravio zapovjednik pleterničkog Vatrogasnog centra Dragutin Žnidarec, te predstavnik prijateljskog DVD Gradec Pokupski s kojim su ovdašnji vatrogasci uspostavili suradnju iz koje bi trebalo doći do bratimljenja sa desetak društava iz istoimenih mjesta u našoj zemlji i susjednoj Sloveniji.

-Proveli smo više radnih akcija na uređenju spremišta i okoliša doma koji je preuređen potporom grada Pleternice- kazao je u izvješću o radu zapovjednik Ivan Zeljko dodajući da su donacijom nabavili dio opreme,  te otvaranjem preuređenog Vatrogasnog doma i združenom pokaznom vježbom proslavili 90 godina rada DVD-a koje ima 50 redovnih članova, a dobili su nagradu grada i plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice uz taj veliki jubilej.

Darko Šinko predložio je program rada kojim se predviđa nastavak ovakvih aktivnosti na preventivi, obuci, uvježbavanju i drugom.

/Foto: D. Mirković/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: