Vatrogasci Golog Brda nisu imali požarne već samo tehničke intervencije [FOTOGALERIJA]

Autor: Jelenko Topić

Nakon što je Kristijan Tomić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Golo Brdo pozdravio sudionike i goste među kojima su bili Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Kaptola, Damir Poljanac, zamjenik načelnika te Općine, Ivan Novosad, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe županije i drugi započela je godišnja skupština društva.

-Nije  bilo požarnih intervencija, no vatrogasci su imali drugih  aktivnosti kao što su ispumpavanje bunara i čišćenje prometnica nakon nevremena i obilnih padalina, a organizirano je dežurstvo tijekom žetvenih radova – istakao je tajnik Zdravko Tomić u izvješću o radu tijekom prošle godine.

DVD Golo Brdo ima 18 operativaca od kojih deset sa liječničkim pregledom, a 32 člana su izvršni. Uz to imaju oko 20 pripadnika djece i mladeži koji sudjeluju na vježbama i natjecanjima, a nabavljen je i dio opreme u čemu imaju potporu Općine Kaptol i tamošnjeg Vatrogasnog centra(VC).

Donijet je program rada za ovu godinu, te usvojena izvješća. Rad skupa pozdravili su Ivan Novosad, te zapovjednik VC Kaptol Tomislav Golić i dugogodišnji vatrogasni dužnosnik Željko Knezović.

-Općina Kaptol će i nadalje pratiti vaš rad i davati vam potporu jer smo ponosni na vaše aktivnosti pogotovo tijekom vremenskih nepogoda, a zbog mladih koje ste okupili društvo ima budućnost – naglasio je u pozdravnoj riječi predsjednik kaptolačkog Općinskog vijeća Dario Lončarević.

Diplome za završenu obuku vatrogasca prve klase, te specijalnost rada na ljestvama primio je Mihael Čakalić.

Na osobni zahtjev razriješeni su tajnik Zdravko Tomić i spremištar Davor Preisler, a za novog tajnika je izabran Goran Tomić, te spremištara Denis Antolović.

Nakon službenog dijela za dobro raspoloženje i ugodno druženje nastupio je glazbeni duo Nikica Oberan-Josip Jurgec.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek