Vatrogasci DVD-a Šumanovac u Majskim Poljanama i među prvima u gotovo razrušeno selo Brnjeuška

Autor: D.K.

Vatrogasci DVD-a Šumanovac 5. siječnja stigli su s humanitarnom pomoći i radnom opremom u Majske Poljane i Brnjeušku.

Tužnim prizorima iz potresom pogođenih područja svjedočili su i vatrogasci DVD-a Šumanovac, a prema njihovim riječima doživjeti prizore razrušenih naselja i ljudi bez domova bilo je zaista teško. Mještanima je sada najpotrebniji krov nad glavom, a dok čekaju kontejnere borave u improviziranim šatorima i pod šupama.

Svjedočiti ovakvim prizorima bilo je uistinu potresno, a posebice kada znate da je u ovom mjestu živote izgubilo petero ljudi. Ovdje nema jedne čitave kuće, a većina će ih se po stručnoj procjeni koja je obišla Majske Poljane morati rušiti. Apeliram na sve koji prikupljaju pomoć i koji će dolaziti u Majske Poljane da je ljudima trenutno najpotrebnija voda, toaletni papir i deterdženti, kazao nam je zapovjednik DVD-a Šumanovac Josip Majetić.

Vatrogasci su u Majskim Poljanama podijelili humanitarnu pomoć, sastavili šatore i pomogli u raščišćavanju ruševina, a nakon što je vojska nasula puteve prema selu Brnjeuška uputili su se prema istome. Prema riječima vatrogasaca situacija u Brnjeuški nije ništa bolja nego u Majskim Poljanama. Ondje su također pomogli mještanima u raznim poslovima.

Ovo je još jedna hvale vrijedna akcija naših sugrađana za potresom pogođena područja. Vatrogasci DVD-a Šumanovac ovim se putem zahvaljuju gradonačelniku Josipu Budimiru na ustupljenom vozilu bez kojeg ne bi bili u mogućnosti ići u ovu akciju.

Kako je izgledao pohod vatrogasaca i što su zatekli na potresom pogođenim mjestima, pogledajte na fotografijama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88